Ξεκινούν οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 09:26 Ξεκινούν οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019

27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2019...

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον οποίο η Ελλάδα συμμετέχει από το 1996, προγραμματίζει πολιτιστική δράση για το ευρύ κοινό το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικούς συλλόγους. Το θέμα του εορτασμού για το 2019 είναι «Τέχνες και ψυχαγωγία - Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο».

Σύντομη περιγραφή δράσεων του εορτασμού:

Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αμφίκλειας και Τιθορέας, 28 Σεπτεμβρίου 2019

Αμφίκαια - Τιθόρα: Οδοιπορικό στο χώρο και το χρόνο

Επίσκεψη των αρχαιολογικών χώρων αρχαίας Αμφίκαιας και Τιθορέας μέσω οδοιπορικού από το οποίο αναδεικνύεται η σύνδεση των δύο αρχαίων φωκικών πόλεων και η διατήρηση των εκεί οδικών δικτύων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα σε συνεργασία με τον Επιμορφωτικό - Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμφίκλειας και τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Σας ενημερώνουμε ότι οι προγραμματιζόμενες δράσεις για τις μαθητικές ομάδες στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη, με θέμα «…πίνεις, κυβεύεις, παίζεις, γελάς…». Βυζαντινών παίγνια και στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Καρπενησίου με θέμα «Ἆθλα ἐπί Πατρόκλῳ…. Η καταγωγή και η εξέλιξη των αθλητικών αγώνων στην αρχαία Ελλάδα», στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιηθούν, διότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας η Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα υλοποιηθούν σε άλλη ημερομηνία κατόπιν συνεννοήσεως με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ευρυτανίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση