Λαμία: Εκδήλωση αφιερωμένη στις "Γυναίκες της Αντίστασης 1940 - 1944"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 16:18 Λαμία: Εκδήλωση αφιερωμένη στις "Γυναίκες της Αντίστασης 1940 - 1944"

Στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας.

Ο Δήμος Λαμιέων, τα Γ.Α.Κ. Αρχεία Νομού Φθιώτιδας, ο Εξωραϊστικός- Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λαμίας, το Σωματείο "Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης" και ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα "Η Γυναίκα στην Αντίσταση 1940-1944".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Θα μιλήσει η Ευμορφία Ψιμογιάννου, φιλόλογος και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου "Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης" με θέμα "Η γυναίκα στην Εθνική Αντίσταση".

Θα προβληθεί ταινία με αποσπάσματα μαρτυριών των μελών του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Λαμίας, Φωτεινής Αδάμ, Γεωργίας Λάζου, Νίνης Οικονόμου και Μαρίας Πολυμεροπούλου και κείμενα - αφήγηση της ποιήτριας - πολιτισμολόγου Ξανθής Κουτσογιάννη, προέδρου του Συλλόγου.

Θα παρουσιαστούν αρχειακά τεκμήρια από τη Σοφία Βακιρτζιδέλη, προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους - ΓΑΚ Φθιώτιδας.

Αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων θα διαβάσουν η Ξανθή Κουτσογιάννη, πρόεδρος και ο Κώστας Τσιαλαφούτας, αντιπρόεδρος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Παναγιώτης Σωτηρίου, ιστορικός και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου "Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης".

Συμμετέχει μουσικό σχήμα του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση