Ψυχική υγεία και πρόληψη αυτοκτονιών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 19:54 Ψυχική υγεία και πρόληψη αυτοκτονιών

Ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμιέων….

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα φιλοξένησε ο Δήμος Λαμιέων στο Πολιτιστικό του Κέντρο στην οδό Λεωνίδου, σε συνδιοργάνωση με την «Κλίμακα», φορέα που αποτελεί το Παρατηρητήριο για την πρόληψη της αυτοκτονίας στην Ελλάδα, τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας και το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας του Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Θέμα της, η πρόληψη της αυτοκτονίας με ειδικούς επιστήμονες να αναλύουν συμπεριφορές και σημάδια που προμηνύουν αυτοκτονικές τάσεις.

Ειδικότερα για το σημαντικό αυτό θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας ειδικά τα τελευταία χρόνια, μίλησε η συνεργάτης του Παρατήματος Προστασίας Παιδιού, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων Ευαγγελία Γεράση, η συντονίστρια του Κέντρου Ημέρας για την πρόληψη της αυτοκτονίας Όλγα Θεωδορικάκου και ο επιστημονικός διευθυντής του Κυριάκος Κατσαδώρος και ο γνωστός Λαμιώτης ψυχίατρος Θανάσης Βούτσινος.

Η ημερίδα απευθυνόταν στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς, αλλά και τους κοινωνικούς φορείς  όπως η αστυνομία, η πυροσβεστική, ιατροί και εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), αλλά και τους επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση