Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδήλωση για την Πλατωνική Πολιτική Φιλοσοφία στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 17:26 Εκδήλωση για την Πλατωνική Πολιτική Φιλοσοφία στη Λαμία

Μια ακόμη ποιοτική εκδήλωση από τον Πολιτιστικό - Επιστημονικό - Φιλοσοφικό Όμιλο Λαμίας: «300» - Απόψε Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 7:00'  το απόγευμα, στην κεντρική αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος».

Ο Δήμος Λαμιέων, ο κύκλος φιλοσοφικών συζητήσεων «Εργοτάξιο Ιδεών» των Εκδόσεων Ευρασία και ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός – Φιλοσοφικός Όμιλος Λαμίας: «300» παρουσιάζουν στους Πολίτες της Λαμίας τους Καθηγητές Φιλοσοφίας κ.κ. Βασίλη Κάλφα (Καθηγητής ΑΠΘ) και Γιώργο Ξηροπαΐδη (Καθηγητής Παντείου Παν/μίου Αθηνών) , οι οποίοι σε συντονισμό του υπεύθυνου προγραμματισμού του Εργοτάξιου Ιδεών κ. Μιλτιάδη Θεοδοσίου , θα δώσουν Διαλέξεις και θα συζητήσουν με το κοινό, ως εξής:

«Ο Μύθος του Ηρός στην Πλατωνική Πολιτεία» : Ο Βασίλης Κάλφας , με αφορμή τον εσχατολογικό μύθο του Ηρός, που κλείνει την πλατωνική Πολιτεία, συζητάει με το κοινό για τη θέση του Πλάτωνος προς την ποίηση, την ελευθερία της βούλησης και την μετά – θάνατον ζωή.

και

«Πλάτων – εχθρός του πλήθους;» : Ο Γιώργος Ξηροπαΐδης , εξετάζει με το κοινό την επικρατούσα σήμερα άποψη, ότι η πλατωνική φιλοσοφία είναι κατ’ ουσίαν αντιδημοκρατική, αυταρχική και εχθρική απέναντι σε κάθε μορφή δημοκρατικής διακυβέρνησης. Ο κριτικός έλεγχος της συγκεκριμένης άποψης θα στηριχτεί σε μια φιλοσοφική ανάλυση της δομής και της σημασίας του πλατωνικού διαλόγου.

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στις 7:00'  το απόγευμα, στην κεντρική αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος».

Είσοδος ελεύθερη.

Το ΔΣ του Ομίλου «300»