Παραδοσιακό γλέντι το μεσημέρι στη «Χώρα»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 09:37 Παραδοσιακό γλέντι το μεσημέρι στη «Χώρα»

Ξεκινά στις 3:00΄το μεσημέρι της Κυριακής με ελεύθερη είσοδο...

Η Μαρία Λούκα, γνωστή από τις συνεργασίες της με σπουδαία ονόματα της μουσικής σκηνής όπως ο Γ.Χαρούλης, ο Σ,Μάλαμας, η Ε.Βιτάλη, ο Μ.Λυδάκης, ο Ν.Μαμαγκάκης κ.α. συνεργάζεται με τον αναγνωρισμένο μουσικό Γιώργο Ζαχαριουδάκη και μας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο αρώματα παράδοσης και εκπλήξεις από το έντεχνο ρεπερτόριο της Μαρίας. Συνοδοιπόρος ο Στέλιος Συκάκης.

Οι τρεις μουσικοί, μεταφράζουν με τον δικό τους τρόπο το παραδοσιακό υλικό προσπαθώντας να ανανεώσουν το παλιό, να το εμπλουτίσουν, και δημιουργικά να το εντάξουν στο σήμερα. Η Μαρία Λούκα, με τέσσερις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές στο ενεργητικό της, προσδίδει ένα ιδιαίτερο ύφος και μια γυναικεία πνοή στο δημοτικό τραγούδι.

Ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης, έχοντας ερευνήσει σε επίπεδο διδακτορικού την παραδοσιακή μουσική, αναβιώνει αρχέγονα και ξεχασμένα όργανα της Ελλάδας.

Ο Στέλιος Συκάκης, δεξιοτέχνης των νυχτών οργάνων, αναδεικνύει τις δυνατότητες των οργάνων φανερώνοντας ένα προσωπικό στυλ και ήχο.

Οι τρεις μουσικοί έχουν στο ενεργητικό τους μια πληθώρα εμφανίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα τελευταία δέκα χρόνια. Έχουν εκδώσει ένα άλμπουμ με τίτλο »Αυγερινός» το οποίο αποτελεί ιδιαίτερη πρόταση για την ερμηνεία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Για μια εμφάνιση στη «Χώρα» τη Κυριακή το μεσημέρι, 15 Δεκεμβρίου, ελάτε να γιορτάσουμε με  διάθεση γιορτινή όπως παλιά!

Είσοδος ελεύθερη - Κρατήσεις τηλεφωνικά στο 2231051075

Δείτε όλο το πρόγραμμα του Χειμερινού Φεστιβάλ Οίτης 2019-20 στο www.xwra.gr

Info:
Μαρία Λούκα, Γιώργος Ζαχαριουδάκης, Στέλιος Συκάκης live
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
Ώρα έναρξης 15.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.xwra.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση