Παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας η όμορφη γιορτή του Ορφανοτροφείου Θηλέων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020 22:06 Παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας η όμορφη γιορτή του Ορφανοτροφείου Θηλέων

Μέσα σε κλίμα χαράς και ευφροσύνης έγινε και φέτος η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή στο Ίδρυμα Θηλέων Λαμίας την Τετάρτη 1/1/2020, στις 7 μμ, με τη σεπτή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και με την παρουσία των σεβαστών Καθηγουμένων της Ι. Μ. Αγάθωνος π. Γερμανού Γιαντσίδη και της Ι. Μ. Αγ. Γεωργίου Στυλίδος π. Ιγνατίου Σάπιου.

Επίσης σεβαστή και τιμητική ήταν και η παρουσία των Εφημερίων και Ιεροψαλτών της Ενορίας του Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου Γαλανέϊκων, εκλεκτών πατέρων Παναγιώτου Λιτοπούλου, Αθανασίου Ντζόϊδου και Δημητρίου Μανώλη.

Παρόντες ήταν ακόμη και ο εφημέριος του Ιερού Παρεκκλησίου Αγ. Αναργύρων Κάστρου Λαμίας π. Θεμιστοκλής Μώρης και ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ευστάθιος Κατόπης.

Την Γιορτή των παιδιών τίμησαν επίσης με τη συμμετοχή τους και παρακολούθησή τους ο αξιότιμος Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο Φρούραρχος της Πόλεώς μας, Διοικητής του ΚΕΥΠ, Ταξίαρχος κ. Αρίστος Περρής, ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, η Αντιδήμαρχος επί των Πολιτιστικών του Δήμου Λαμιέων κα Αμαλία Ποντίκα, η πρώην Αντιδήμαρχος στον ίδιο τομέα κα Βίβιαν Αργύρη, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας συμπατριώτης μας κ. Δημήτριος Κατσικονούρης και άλλοι πολλοί, όλοι εκλεκτά μέλη της ιστορικής πόλεως Λαμίας, πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων –  Θεσμών της περιοχής μας και πλήθος κόσμου.

Η Γιορτή των κοριτσιών περιελάμβανε αρχικά ένα Χριστουγεννιάτικο θεατρικό για την αναμονή του Μεσσία και τη σωτήρια διαφυγή του μικρού Χριστού από τα φονικά χέρια του Ηρώδη, το οποίο αποδόθηκε με μεγάλη ενάργεια και επιτυχία και άφησε βαθειά στις καρδιές των ανθρώπων συγκίνηση και κατάνυξη. Ακολούθησε ένα ψυχαγωγικό δρώμενο με εξαιρετικά εκφραστική αναφορά στην παραδοσιακή οικογένεια της ελληνικής υπαίθρου, το οποίο και αυτό καταχειροκροτήθηκε.

Την όλη εκδήλωση άνοιξαν στην αρχή με ψάλματα και ποιήματα τα μικρότερα παιδιά της μεγάλης αυτής οικογένειας και ακολούθησαν στο τέλος παραδοσιακά κάλαντα σε άψογη εκτέλεση.

Όλα αυτά βέβαια απαίτησαν μεγάλους και συνεχείς κόπους όλες τις προηγούμενες μέρες και έφτασαν στην τελική τους μορφή υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση της υποδιευθύντριας του Ιδρύματος κας Δήμητρας Οικονόμου, Θεολόγου και Μουσικού, με τις υποδείξεις και ευχές [παρά τη μικρή περιπέτεια της υγείας της]  της Διευθύντριας κας Σταυρούλας Πελέκη.

Τα σκηνικά και μικροφωνικά πλαίσια και βοηθήματα στήθηκαν με τις άοκνες ενέργειες του ΔΣ του Συλλόγου «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς», στον οποίο ανήκει και το Ορφανοτροφείο Θηλέων, και το οποίο Συμβούλιο ήταν και αυτό παρόν στην καταπληκτική γιορτή των μικρών αγγέλων, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ευλόγησε τη Βασιλόπιττα μετά των άλλων ιερέων και μίλησε στα παιδιά και σε όλους από το ξεχείλισμα της αγαπώσης αρχιερατικής καρδίας του ενισχύοντας πατρικά, καρδιακά και αγαπητικά τους υπευθύνους του σημαντικού αυτού έργου που τιμά την πόλη μας, τον Πρόεδρο κ. Ντούρο Παν., τη Διευθύντρια και όλο το ΔΣ και υπέμνησε το χριστιανικό καθήκον όλων των παρόντων να συμπαρίστανται διαρκώς στην προσπάθεια τέτοιων έργων αγάπης και φιλανθρωπίας και συγκεκριμένα αυτού του σπιτιού που στόχο έχει τη διακονία των παιδιών.

Η όλη Γιορτή έκλεισε με την Φήμη του Σεβασμιωτάτου από τα παιδιά και όλο τον κόσμο, άρχοντες, κλήρο και λαό, και την προσφορά των παραδοσιακών κερασμάτων των ημερών αυτών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση