Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ημερίδα για το κάπνισμα και τον αντικαπνιστικό νόμο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 07:03 Λαμία: Ημερίδα για το κάπνισμα και τον αντικαπνιστικό νόμο

Παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Το Παραμύθι της Ανάσας» στις 12.00 το μεσημέρι, και Ημερίδα για τον Αντικαπνιστικό Νόμο στις 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας.

Ο Δήμος Λαμιέων και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σας προσκαλούν στην παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Το Παραμύθι της Ανάσας» από την καλλιτεχνική ομάδα «Καρυδότσουφλο», για μαθητές δημοτικών σχολείων, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στις 12.00 το μεσημέρι.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

«Το παραμύθι της Ανάσας» είναι μια συμβολική ιστορία που συνδυάζει τον ηθοποιό με την κούκλα για το κάπνισμα, τις παγίδες και τις εξαρτήσεις.

Ένα φανταστικό ταξίδι, στο Σώμα/ Κάστρο ενός έφηβου του Αντώνη, με οδηγό την πριγκίπισσα της Ζωής, την Ανάσα. Τα ναι και τα όχι, οι επιλογές, οι αποφάσεις, ο Βασιλιάς Νους, ανάμεσα στην Γνωστική και την Ανόητη Σκέψη.

Ο Καπνός Λ’ Απατεών πολιορκεί το Κάστρο. Είναι αποφασισμένος να πετύχει. Ο Βασιλιάς Νους τον διώχνει όσο εκείνος δίνει σκληρό αγώνα για να τον παγιδέψει.

Θα καταφέρει τελικά να ματαιώσει τα πανούργα σχέδια του;

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα με θέμα «Προασπίζοντας τα Βασικά Ανθρώπινα Δικαιώματα και Αντιμετωπίζοντας νοσηρότητα και θνητότητα: Αντικαπνιστικός Νόμος». Στις 18:00 θα γίνει η έναρξη των ομιλιών για τους πολίτες και τους μαθητές της Β' βάθμιας εκπαίδευσης, για τις καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: