Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Eκδηλώσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 09:00 Λαμία: Eκδηλώσεις για τον  αντικαπνιστικό νόμο

Θεατρική παράσταση για παιδιά και ενημερωτική ημερίδα για τις καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Ο Δήμος Λαμιέων και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, μας προσκαλούν στην παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Το Παραμύθι της Ανάσας» από την καλλιτεχνική ομάδα «Καρυδότσουφλο», για μαθητές δημοτικών σχολείων, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στις 12.00 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.

Για την παράσταση αυτή, αλλά και για την Ημερίδα με θέμα «Προασπίζοντας τα Βασικά Ανθρώπινα Δικαιώματα και Αντιμετωπίζοντας νοσηρότητα και θνητότητα: Αντικαπνιστικός Νόμος», που θα ξεκινήσει στις 18:00 στον ίδιο χώρο, δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής συνέντευξη τύπου στο γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων.

Στη συνέντευξη μίλησαν ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Παναγιωτης Στασινός, η επίκουρη καθηγήτρια Πνευμομολογιας του ΕΚΠΑ Βίκυ Κατσαούνου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστος Γεωργίου, ο συντονιστής του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Μαρκαντωνης, ο αναπληρωτής διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας Βαγγέλης Αλεξανδρής, το στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων Στάθης Μπλέτσας και ο πρόεδρος του συλλόγου εστιατορίων,καφετεριών,μπαρ και συναφών επαγγελμάτων δήμου Λαμιέων και Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Κώστας Καραγεωργος.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που στόχο έχει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους τις καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μόλις αρχίσει η παιδική παράσταση θα σφραγιστούν οι πόρτες αφού το έργο διαδραματίζεται σε απόλυτο σκοτάδι. Να σημειωθεί ότι θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση με live streaming και των δυο εκδηλώσεων.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

«Το παραμύθι της Ανάσας» είναι μια συμβολική ιστορία που συνδυάζει τον ηθοποιό με την κούκλα για το κάπνισμα, τις παγίδες και τις εξαρτήσεις.

Ένα φανταστικό ταξίδι, στο Σώμα/ Κάστρο ενός έφηβου του Αντώνη, με οδηγό την πριγκίπισσα της Ζωής, την Ανάσα. Τα ναι και τα όχι, οι επιλογές, οι αποφάσεις, ο Βασιλιάς Νους, ανάμεσα στην Γνωστική και την Ανόητη Σκέψη.

Ο Καπνός Λ’ Απατεών πολιορκεί το Κάστρο. Είναι αποφασισμένος να πετύχει. Ο Βασιλιάς Νους τον διώχνει όσο εκείνος δίνει σκληρό αγώνα για να τον παγιδέψει.

Θα καταφέρει τελικά να ματαιώσει τα πανούργα σχέδια του;

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: