Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κοντά στο παιδί» από τις ψηφιακές αίθουσες του Δήμου Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 13:05 «Κοντά στο παιδί» από τις ψηφιακές αίθουσες του Δήμου Λαμιέων

Με ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στους μικρούς μαθητές, έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν οι ηλεκτρονικές αίθουσες στις οποίες θα φοιτούν οι εγγεγραμμένοι στα προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης [ΚΔΑΠ] του Δήμου Λαμιέων.

Το νέο πρόγραμμα που έχει τίτλο «Κοντά στο παιδί» δημιουργήθηκε, έχοντας σαν στόχο την απασχόληση των παιδιών κατά την περίοδο της διαμονής τους στο σπίτι, μέσα από σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ του Δήμου μας και αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού προγραμμάτων απασχόλησης τα οποία έχουν τροποποιηθεί και προσαρμοστεί έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη.

Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να συμμετέχει από το σπίτι του σε ομάδες που διαμορφώνονται ηλικιακά και αποτελούνται από 10 έως 15 μαθητές.

Ήδη έχει εκδηλωθεί αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον με συνέπεια να δημιουργηθούν ιδιαίτερα μεγάλες υποδομές, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν σχεδόν όλα τα παιδιά που θέλουν να συμμετέχουν.

Η πρωτοβουλία "Κοντά στο παιδί" είναι μία ακόμη προσπάθεια που έχει σαν στόχο να αξιοποιήσει τον χρόνο παραμονής των παιδιών στο σπίτι δημιουργικά, και συγχρόνως να ανακουφίσει τους γονείς από την πίεση που δέχονται το τελευταίο διάστημα με την παραμονή στο σπίτι.

Είναι μια ακόμη συμβολή στο προσωπικό χρέος που πρέπει να υπηρετήσουμε όλοι μας μένοντας σπίτι, για να βρεθούμε όλοι ξανά μαζί μια ώρα αρχύτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλεφωνικό μας κέντρο: 2231 200 240.