Φεστιβάλ Οίτης: Γερμανός - Πάχου μας ταξίδεψαν σε μια κρουαζιέρα νοσταλγική με… αέρα αιγαιοπελαγίτικο!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 15:18 Φεστιβάλ Οίτης: Γερμανός - Πάχου μας ταξίδεψαν σε μια κρουαζιέρα νοσταλγική με… αέρα αιγαιοπελαγίτικο!

Δείτε φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή συναυλία του Βαγγέλη Γερμανού και της Μιρέλας Πάχου στον Τόπο Τεχνών "Χώρα".

Ο Βαγγέλης Γερμανός και η Μιρέλα Πάχου ήρθαν την Τετάρτη 15 Ιουλίου στον Τόπο Τεχνών “Χώρα” στα Λελέικα Υπάτης στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Οίτης σε μια “Κρουαζιέρα για δύο”.

Οι δύο καλλιτέχνες είχαν σχεδιάσει για μας μια κρουαζιέρα που τα είχε όλα!

Ο Βαγγέλης Γερμανός πήρε την κιθάρα του και μας γέμισε νοσταλγία με τα τραγούδια του, που όχι μόνο γύρισαν πίσω τους μεγαλύτερους στα ανέμελα καλοκαίρια των παιδικών και νεανικών τους χρόνων, αλλά με χαρά είδαμε και τους εφήβους που βρισκόντουσαν εκεί να σιγοτραγουδούν ακόμα και μετά το τέλος της συναυλίας “Κρουαζιέρα θα σε πάω…”.

Άλλη μια απόδειξη πως τα ωραία τραγούδια αντέχουν στο χρόνο, με αποτέλεσμα να είναι η αφορμή για τη δημιουργία κοινών αναμνήσεων ακόμα και για γενιές με τόσο μεγάλη χρονολογική απόσταση μεταξύ τους…

Η Μιρέλα Πάχου, για άλλη μια φορά, μας ξεσήκωσε με το ακορντεόν της, την αστείρευτη ενέργεια, το κέφι και το λαμπερό, απίστευτα μεταδοτικό χαμόγελό της, τραγουδώντας τα αγαπημένα μας, πια, κομμάτια της αλλά και γνωστά τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που με την
υπέροχη φωνή και τον μοναδικό τρόπο που τα ερμηνεύει καταφέρνει να κάνει “δικά της”.

Και φυσικά μια κρουαζιέρα για να είναι ολοκληρωμένη, εκτός από “Μύκονο και Σαντορίνη” πρέπει να κάνει τη “στάση” της και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου! Ένας επιπλέον λόγος είναι και το γεγονός ότι η Μιρέλα κατάγεται από το όμορφο νησί της Ρόδου, οπότε με την ίδια
στο “τιμόνι” και μέσα από την αιγαιοπελαγίτικη μουσική μας παράδοση, διατρέξαμε νοερά το Αιγαίο απ’ άκρη σ’ άκρη!

Από το ταξίδι αυτό, δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι εξαιρετικοί μουσικοί, σταθεροί πια συνεργάτες της Μιρέλας, o Δημήτρης Σινογιάννης στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσεχείς εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Οίτης:

- Πέμπτη 16 Ιουλίου: Παιδική διαδραστική παράσταση Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της αγάπης

- Παρασκευή, 17 Ιουλίου: Η Βιολέτα Ίκαρη, με το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής της έρχεται από τη "Γη της Επαγγελίας" για να "Ραγίσει τον κόσμο μας"

- Δευτέρα, 20 Ιουλίου: Θέατρο: "Art" της Γιασμίν Ρεζά, σε μετάφραση - σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Θανάση Τσαλταμπάση, Θανάση Κουρλαμπά.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 14ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr

Info:
14ο Φεστιβάλ Οίτης
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.xwra.gr

 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση