«Ήθος & Έθος, Η ηθική κατάκτηση του Eυ Zην»: Ένα φιλοσοφικό έργο από τον Λαμιώτη Κωνσταντίνο Χριστόπουλο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 13:25 «Ήθος & Έθος, Η ηθική κατάκτηση του Eυ Zην»: Ένα φιλοσοφικό έργο από τον Λαμιώτη Κωνσταντίνο Χριστόπουλο

Το φιλοσοφικό αυτό δοκίμιο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Άλλωστε» και θίγει ζητήματα που αφορούν την σύγχρονη πραγματικότητα και «αγγίζει» καθημερινά θέματα κοινωνικού περιεχομένου.

Το παρόν έργο γράφτηκε επειδή η εποχή που διανύουμε είναι γεμάτη πάθη και λάθη.

Ο άνθρωπος τόσο ως αυτόνομη οντότητα όσο και ως μέλος του συνόλου έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τρομερούς πειρασμούς και με εικονικές επιταγές της σύγχρονης εποχής.

Η Σκύλλα και η Χάρυβδη όμως έχουν τη δική μας όψη, καθώς κάθε πρόβλημα που μας απασχολεί δεν είναι παρά ένα αρνητικό πρόσημο της κοινωνίας που εμείς οι ίδιοι έχουμε χτίσει.
Ο συγγραφέας θέτει προβληματισμούς ως προς τη σύγχρονη ηθική του είδους μας, αναλύοντας τομείς της ζωής μας. Εξετάζονται η ουσία και η σημασία που έχουν ορισμένες αρχές, αξίες και ιδανικά εφόσον συμπορευτούμε με αυτά.
Αφορμή αποτελούν δείγματα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ενώ κινητήριο έναυσμα οι ρήσεις πνευματικών ανθρώπων και φιλοσόφων.
Μόνον εφόσον κατανοήσει ο αναγνώστης την αιτία των προβλημάτων του θα καταφέρει να περάσει από το τερατώδες πέρασμα μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης.
Το στοίχημα μεγάλο! Η ανάγκη για ηθική συγκρότηση του ατόμου ακόμη μεγαλύτερη.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα:

Ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος είναι 24 χρόνων και κατάγεται από τη Λαμία.
Είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κι φιλοδοξεί να ενασκήσει τη μάχιμη δικηγορία.
Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.
Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων κοινωνικού και νομικού περιεχομένου σε ηλεκτρονικά περιοδικά και τοπικές εφημερίδες.
Έχει γράψει το διήγημα "Άρματα κραυγών ζωής". Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής συμμετείχε ενεργά σε συνέδρια, εικονικές δίκες κι εθελοντικές δράσεις.

Δηλώνει πως αγαπά το γράψιμο διά της λογικής κι αντικειμενικής εγκεφαλικής οδού.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://alloste.gr/Alloste/156-Hthos-Ethos-Christopoulos-Alloste.html.

Μικρή παρουσίαση στο YouTube

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com