«Εκείνος και Εκείνος» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 15:21 «Εκείνος και Εκείνος» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο στις 21:15’…

Το μνημειώδες έργο του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος και Εκείνος», παρουσιάζεται απόψε στις 21:15’ στη Θερινή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, σε μία και μοναδική παράσταση με ελεύθερη είσοδο.

Ο Λουκάς και ο Σόλων που ερμήνευσαν μοναδικά στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά οι μεγάλοι μας ηθοποιοί Βασίλης Διαμαντόπουλος και Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ξαναζωντανεύουν στη σκηνή από το Λαμιώτη ηθοποιό Θανάση Μιχαηλίδη και τον Θοδωρή Γκόγκο αντίστοιχα, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κονταξή και μουσική Βασίλη Δημητρίου.

Η παράσταση «Εκείνος και Εκείνος» σηματοδοτεί την επιστροφή - έστω και για μία ημέρα - του Θανάση Μιχαηλίδη στα πάτρια εδάφη, μετά την τελευταία του δουλειά, τους «Έλληνες» που γνώρισαν σημαντική επιτυχία.

Σε αυτή την παράσταση ανέλαβε και το ρόλο που ανέδειξε ο δάσκαλος και μέντοράς του Βασίλης Διαμαντόπουλος. Ο Λουκάς είναι ένας απλός άνθρωπος, όπως και ο Σόλων με τα γυαλάκια του, που με τη λαϊκή σοφία τους αντιλαμβάνονται και σατιρίζουν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας. Μάλιστα το έργο πρωτοπαίχτηκε στην κρατική τηλεόραση το 1972, όταν η Χούντα μετρούσε τις τελευταίες της ημέρες, οπότε τόσο τα κείμενα όσο και η απόδοσή τους γινόταν με τέτοιο έξυπνο τρόπο ώστε το απολυταρχικό καθεστώς να μην αντιλαμβάνεται την παρωδία.

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι απολαυστικό, μαζί τους και η Σεμέλη Παπαοικονόμου.

Μην χάσετε αυτή την παράσταση!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση