Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 10:35 Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία της Λαμίας, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, οι εκδηλώσεις μνήμης της Π.Ε. Φθιώτιδας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας.

Νωρίτερα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο και δοξολογία, παρουσία του Υπουργού των Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Κοτρωνιά, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Θανάση Καρακάντζα, του Φρουράρχου Λαμίας – Διοικητού ΚΕΥΠ Ταξιάρχου Ιωάννου Ανδριώτου, του Προέδρου του ΔΣ του Δήμου Λαμιέων κ. Γεωργίου Κυροδήμου,  Αντιδημάρχων, Εκπροσώπων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και  Πολιτιστικών Συλλόγων του τόπου, καθώς  και άλλων φορέων. Τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας «Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης» κ. Ελένη Κούντζου.

«Τιμούμε και προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής χιλιάδων Ελλήνων που βρήκαν άδικο θάνατο κατά την Μικρασιατική καταστροφή. Οι μνήμες δεν σβήνουν, όμως, οι απόγονοί τους, στις νέες πατρίδες, όπως και εδώ στη Λαμία, φανερώνουν τη δύναμη της ψυχής των Μικρασιατών, με όλα όσα «χτίζουν» καθημερινά ανάμεσά μας,» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Θανάσης Καρακάντζας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση