Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H ιστορία του Θεάτρου Σκιών Λαμίας πνίγηκε στα λασπόνερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 18:14 H ιστορία του Θεάτρου Σκιών Λαμίας πνίγηκε στα λασπόνερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιχάλης Χατζάκης: «Καταστράφηκαν οι κόποι μιας ολάκερης ζωής και πολύτιμο υλικό από την ιστορία του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών....» - Στο πλευρό του ο Δήμαρχος Λαμιέων που είναι θετικός στη δημιουργία μουσείου στην πόλης της Λαμίας.

Θύμα των πρόσφατων πλημμυρών στην περιοχή μας και η ιστορία του Θεάτρου Σκιών Λαμίας, όταν τα λασπόνερα "μπούκαραν" τα ξημερώματα στο σπίτι του Καθηγήτη και διάσημου Καραγκιοζοπάιχτη - δημιουργού, Μιχάλη Χατζάκη, στα Αλεπόσπιτα Λαμίας.

Το αρχείο του Πανεπιστημιακού Καθηγητή έπαθε τεράστια ζημιά, όταν μεγάλος όγκος νερού μπήκε με μεγάλη ορμή στον χώρο του αρχείου σπάζοντας την πόρτα εισόδου και καταστρέφοντας φοριαμούς, θήκες, συρτάρια και κουτιά στα οποία φυλάσσονταν οι φιγούρες και όλο το έντυπο υλικό που αποτελούσε την Ιστορία του Θεάτρου Σκιών. Το ύψος του νερού έφτανε το 1,5 μέτρο και κατέστρεψε σχεδόν τα πάντα.

Αφίσες, δημοσιεύσεις, εικόνες από το υλικό του Θεάτρου Σκιών, περίτεχνες και σπάνιες γκραβούρες του Καραγκιόζη, μοναδικά σκηνικά... όλα μέσα στις λάσπες. 

Μουσείο Θεάτρου Σκιών στη Λαμία;

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος όταν ενημερώθηκε για την καταστροφή επισκέφθηκε τον καθηγητή στο σπίτι του δηλώνοντας την συμπαράστασή του, ενώ συζήτησε με τον Μιχάλη Χατζάκη την προοπτική να δημιουργηθεί ένα μουσείο για Ελληνικό Θέατρο Σκιών, στην πόλη της Λαμίας, το οποίο θα είναι μοναδικό στον κόσμο, έχοντας μέσα πολύτιμα εκθέματα, όπως αυτά των κορυφαίων, Χαρίδημου και Μόλλα.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από το πολύτιμο υλικό του Θεάτρου Σκιών Λαμίας που έβγαλε μέσα από τα λασπόνερα, ο καθηγητής και η οικογένειά του, προσπαθώντας να περισώσουν ότι απέμεινε.