Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Ιστορικός Περίπατος Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 12:09 Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Ιστορικός Περίπατος Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, στην 76η επέτειο της Απελευθέρωσης της Λαμίας.

Διαβάστε το δελτίο τύπου:

Με μεγάλη συμμετοχή- ιδιαίτερα της νέας γενιάς- πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Ιστορικός Περίπατος για τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο, την Κατοχή, την Αντίσταση και την Απελευθέρωση της Λαμίας. Δεκάδες συμπολίτες μας περιηγήθηκαν στις πλατείες και στους δρόμους της πόλης μας σε τόπους που σημαδεύτηκαν από τις μνήμες των ταραγμένων χρόνων του πολέμου αλλά και από τις ένδοξες στιγμές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Τον περίπατο διοργάνωσαν οι Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Νομού Φθιώτιδας, οι Φίλοι των ΑΣΚΙ, το ΠΕΚΕΣ Στερεάς και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας. Την ξενάγηση πραγματοποίησαν οι ιστορικοί Βασιλική Λάζου και Παναγιώτης Σωτηρίου ενώ τις αφηγήσεις διάβασαν οι μαθητές Μαριλένα Κιαμούρη του 3 ου Γυμνασίου Λαμίας, Βασιλικη Φούντα και Παναγιώτης Δρόσος του 4ου Γυμνασίου Λαμίας, Φωτεινή Κολιαβά και Κωνσταντίνος Λύκος του Γενικού Γυμνασίου - Λυκείου Μοσχοχωρίου, Μάριος Παπαδημητρίου και Νικολέτα Βάσου του 1ου Γενικού Λυκείου Λαμίας.

Τους ευχαριστούμε θερμά, όπως και τους καθηγητές τους, που συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε αυτή τη βιωματική δράση και διατράνωσαν μαζί μας την ανάγκη διατήρησης ζωντανών των πατριωτικών και αντιφασιστικών μηνυμάτων της Εθνικής μας Αντίστασης.

Δείτε εικόνες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση