Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδήλωση στην Πλατεία Διάκου για τα 2500 χρόνια από τις Θερμοπύλες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 08:06 Εκδήλωση στην Πλατεία Διάκου για τα 2500 χρόνια από τις Θερμοπύλες

Ο Πολυχώρος πολιτισμού - ιστορίας - τέχνης «Genesis art-eco synergy» πραγματοποιεί στην Πλατεία Διάκου διήμερη έκθεση - εκδήλωση (30 - 31 Οκτωβρίου) με θέμα: «Έτος Θερμοπυλών - Λαμίας 480 π.Χ. - 2020μ.Χ.: 2500 χρόνια μετά...»

Η εταιρεία «Genesis art-eco synergy», που εργάζεται και δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού, της τέχνης, της ιστορίας και της οικολογίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. και την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος, επιθυμούν να συμβάλουν στους εορτασμούς του επετειακού έτους Θερμοπύλες 2020 με την εκδήλωση «Έτος Θερμοπυλών - Λαμίας 480 π.Χ. - 2020 μ.Χ.: 2500 χρόνια μετά...», η οποία ευελπιστούμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς, αναδεικνύοντας σύμβολα πανανθρώπινης σημασίας με την προβολή των καλλιτεχνικών μας δυνάμεων και των δρόμων της εθνικής πολιτιστικής πολιτικής.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος και η σημασία του, καθώς και η καλλιτεχνική έκφραση και το ενδιαφέρον μας απέναντι στο γεγονός.

Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης δομείται γύρω από το ηρωικό πρότυπο του Λεωνίδα και την ανάμνηση της μάχης των Θερμοπυλών, που αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς λαούς σε πολλές φάσεις της ιστορίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, εικαστική έκθεση με θέμα «το Λεωνίδα» που αποτελείται από μία σειρά 40 (σαράντα) έργων ,ομιλία- ιστορική ανάλυση από την εκπρόσωπο του Συνδέσμου Φιλολόγων Φθιώτιδας κα. Δήμητρα Τσεργά και μουσική σύνθεση από τον σολίστα-μουσικό κο. Κώστα Τσάνο με τίτλο «Ο θρήνος του Λεωνίδα». Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η κα. Ευαγγελία Δημοπούλου(φιλόλογος-ιστορικός).

Τα εγκαίνια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18.30 στην πλατεία Αθανασίου Διάκου στη Λαμία.

Η εικαστική έκθεση θα είναι διαθέσιμη για το κοινό έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.