Ερμηνείες της Φύσης: Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο 4ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 11:32 Ερμηνείες της Φύσης: Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο 4ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

Διαδικτυακή έκθεση παιδικής ζωγραφικής "Ερμηνείες της Φύσης" από τους μαθητές του 4ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.

Το φάσμα δυνατοτήτων ερμηνείας της έννοιας της φύσης, με την σημασία του φυσικού περιβάλλοντος, ορίζεται από δύο κυρίως πόλους. Ο πρώτος αφορά μια φύση διακριτή από τον άνθρωπο ενώ ο δεύτερος μια φύση περιεκτική, καθολική, συνεχή, ρέουσα, που περιλαμβάνει τον άνθρωπο και τον πολιτισμό του.

Η Τέχνη ως παραλληλία της ζωής δεν θα μπορούσε να μην κρυσταλλώνει σημεία αυτού του φάσματος ενώ εμπεριέχεται ταυτόχρονα σε αυτό.

Τα έργα των μαθητών της έκθεσης δεν αποσκοπούν στην προσέγγιση μιας και μόνο πραγματικότητας αλλά πρόκειται για θραύσματα μιας προσπάθειας ερμηνείας και κατανόησης των αισθητικών ερμηνειών της πολυδιάστατης σχέσης ανθρώπου - φύσης. Τέλος, εμπίπτουν τόσο στους στόχους και τους σκοπούς του μαθήματος των εικαστικών όσο και των προγραμμάτων Erasmus + του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση