Θέλω να είμαι καλά: Το βιβλίο της Λένας Καραμαλή, για το νόημα της ευτυχίας και πώς θα την κατακτήσουμε!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 12:02 Θέλω να είμαι καλά: Το βιβλίο της Λένας Καραμαλή, για το νόημα της ευτυχίας και πώς θα την κατακτήσουμε!

Η ψυχοθεραπεύτρια Λένα Καραμαλή κάνει το συγγραφικό της ντεμπούτο με ένα βιβλίο γεμάτο ιδέες, σκέψεις και έρευνες, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας, ώστε να είμαστε κάθε μέρα όλο και καλύτερα, πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς.

Η πανδημία έφερε μεγάλες δυσκολίες και αλλαγές στην ζωή μας. Ο φόβος ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα για μεγάλο διάστημα, μας βάρυνε, μας παγίδευσε. Η συγγραφέας με αυτό το βιβλίο βάζει το δικό της λιθαράκι για να βγούμε μέσα από αυτή την κρίση πιο δυνατοί, με ανθεκτικότητα και ψυχική ανοσία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής και τις συνεχείς «μεταλλάξεις» της. Έπειτα από αυτή τη δοκιμασία, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να επαναξιολογήσουμε την ουσία και τις πραγματικές αξίες στην ζωή μας.

Οπισθόφυλλο:

Όλοι θέλουµε να είµαστε καλά, στην ψυχή και στο σώµα, να έχουµε ευεξία, και το αξίζουµε.
Το βιβλίο αυτό είναι ένα ταξίδι γνωριµίας µε τον εαυτό µας και τα µονοπάτια της σκέψης µας, µέσα από επιστηµονικά δεδοµένα, για να µπορέσουµε κάποια στιγµή να πούµε επιτέλους «είµαι καλά».
Ό,τι κι αν έχει συµβεί στη ζωή µας, µπορούµε να είµαστε κάθε µέρα λίγο καλύτερα, ώστε να βρούµε βήµα βήµα
την ψυχική µας ισορροπία.
Να πάψουµε να ζούµε την καθηµερινότητα κάτω από την κυριαρχία του φόβου και του στρες, για να καταφέρουµε να έχουµε ικανοποίηση, πληρότητα και χαρά στη ζωή.
Μέσα από αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψουµε το νόηµα της ευτυχίας και τους τρόπους µε τους οποίους θα την κατακτήσουµε.
Μέσα από αυτό το βιβλίο θα µάθουµε συνειδητά να επιχορηγούµε περισσότερο
τα θετικά συναισθήµατα. Να επιλέγουµε το χαµόγελο, το άγγιγµα, την αγκαλιά, το παιχνίδι, το γέλιο σε µεγαλύτερες δόσεις στην καθηµερινότητά µας.
Να καλλιεργούµε την ενσυναίσθηση, τη συµπόνια, τη συγχώρεση, την καλοσύνη, την αγάπη, την ευγνωµοσύνη.
Θα αρχίσουµε να συνειδητοποιούµε ότι τίποτα δεν είναι δεδοµένο και θα εκτιµούµε τα πράγµαταγύρω µας µε έναν διαφορετικό τρόπο, χωρίς να χρειάζεται πια να χάσουµε κάτι για να καταλάβουµε την αξία του. Θα νιώθουµε ότι έχουµε πληρότητα, έτσι θα δηλώνουµε εµπιστοσύνη στην ίδια τη ζωή.
Η ζωή είναι ένα δώρο, ας το καλοδεχτούμε με την επίγνωση του «πολύτιμου» αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά καλά. 
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ:

Η Λένα  Καραμαλή γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Ψυχολογία και Κοινωνιολογία.
Έκανε εκπαίδευση στην Ομαδική και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική  Ψυχαναλυτική Εταιρεία.
Τα τελευταία χρόνια έζησε στο Λονδίνο όπου παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων
Θετικής Ψυχολογίας και Ευζωίας.
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση