Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Ελένη» του Γ. Ρίτσου (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 16:53 Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Ελένη» του Γ. Ρίτσου (ΦΩΤΟ)

Το έργο παρουσιάστηκε στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας σε μια βραδιά Πολιτισμού για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, χθες Πέμπτη 10/09/2021.

Πλήθος κοινού παρακολούθησε την παράσταση ενώ η Βερόνικα Αργέντζη καθήλωσε με την ερμηνεία της .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Αθανάσιος Καρακάντζας κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του ομιλίας, πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, αναφέρθηκε με συγκίνηση στην απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του.

Πρόκειται για το πρώτο έργο του ποιητή που μεταφέρει στη σκηνή ο Δήμος Αβδελιώδης και η παράσταση – που έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2017 – έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής. Έκτοτε συνεχίζει το «ονειρικό ταξίδι» με επιλεγμένες στάσεις στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

«Ο Αβδελιώδης διδάσκει μουσική της γλώσσας χωρίς να θυσιάσει το νόημα. Και βρήκε ένα έξοχο όργανο για να μεταδώσει αυτήν τη μουσική. Η ηθοποιός Βερόνικα Αργέντζη με έξοχους ρυθμούς και σημαίνουσες παύσεις μελώδησε το κείμενο. Σαν μια δημόσια εξομολόγηση του ποιητή που φόρεσε την προσωπίδα της Ελένης για να μιλήσει για τη φθορά, την απώλεια, την προδοσία του σώματος, τα γηρατειά, την παγίδα της γοητείας…», έγραψε ο  Κώστας Γεωργουσόπουλος στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Η «Ελένη», ένας από τους πιο συγκλονιστικούς γυναικείους μονολόγους, έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2017 στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης και από τότε συνεχίζει το πολύ επιτυχημένο, ονειρικό ταξίδι της σε επιλεγμένες στάσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση