Ημερίδα με θέμα «Ψηφίδες της Τοπικής Ιστορίας: Η Λαμία στα επαναστατικά και μετεπαναστατικά χρόνια»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 11:09 Ημερίδα με θέμα «Ψηφίδες της Τοπικής Ιστορίας: Η Λαμία στα επαναστατικά και μετεπαναστατικά χρόνια»

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στις 9:00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων.

Ο Δήμος Λαμιέων και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Τμήμα Γ.Α.Κ. Φθιώτιδας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης», τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Φθιώτιδας και τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Ψηφίδες της Τοπικής Ιστορίας: Η Λαμία στα επαναστατικά και μετεπαναστατικά χρόνια» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων στις 2 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 9:00 π.μ. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας και είναι ανοιχτή σε όλους.

Οι 11 ομιλητές καλύπτουν θέματα σχετικά με την Ιστορία της Λαμίας στα επαναστατικά και μετεπαναστατικα χρόνια. Μέσα από την πλούσια θεματική της ημερίδας αναδεικνύονται ψηφίδες της τοπικής μας ιστορίας. Πώς ήταν η οικονομική, κοινωνική, πολιτική ζωή στην πόλη κατά τη διάρκεια της επανάστασης και τα πρώτα χρόνια του ελεύθερου βίου; Πώς συγκροτήθηκε η δημόσια διοίκηση, η Εκκλησία και η εκπαίδευση; Ποιος ήταν ο ρόλος των επαγγελματικών ομάδων; Ποια ήταν η πολιτιστική δραστηριότητα τον 19ο αιώνα; Τι σήμαινε για τη Λαμία να είναι συνοριακή πόλη;

Η ημερίδα ολοκληρώνεται με σεμινάριο με θέμα «Ρήγα Βελεστινλή, Χάρτα της Ελλάδος: Η Εποχή, ο Χάρτης, Η Επανάσταση. Αξιοποιώντας αρχειακό και χαρτογραφικό υλικό στην εκπαιδευτική διαδικασία» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε φίλους των χαρτών και των αρχείων, που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τα αρχεία και το αρχειακό χαρτογραφικό υλικό. Μπορούν να συμμετέχουν έως 30 άτομα με σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα τηλ. 22310-27087 και 6938-014119.

Για την είσοδο στην ημερίδα και στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης COVID-19 και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δείτε το πρόγραμμα:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση