Λαμία: Τελευταίες παραστάσεις το Σαββατοκύριακο "O Κατά Φαντασίαν Ασθενής" (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 10:01 Λαμία: Τελευταίες παραστάσεις το Σαββατοκύριακο "O Κατά Φαντασίαν Ασθενής"  (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα Σάβατο (18/12) στις 9:00΄ το βράδυ και αύριο Κυριακή (19/12) στις 7:00΄το απόγευμα, οι δύο τελευταίες παραστάσεις.

Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης επέστρεψε δυναμικά με την κωμωδία του Μολιέρου "Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής", σε διασκευή και σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, που έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Το θέατρο της πόλης γέμισε ξανά και θαυμάσαμε έναν εξαιρετικό θίασο επί σκηνής, σε μια παράσταση καλοδουλεμένη, με εκπληκτικό ρυθμό και εικαστικά άρτια!

Ανάμεσα στο κοινό, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του αγαπημένου τραγουδιστή, Φίλιππου Πλιάτσικα.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας, Θανάση Καρακάντζα, του Δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου, του Προέδρου του ΕΒΕ, Θανάση Κυρίτση, της υπεύθυνης για τους υπέροχους φωτισμούς της παράστασης, Στέλλας Κάλτσου, καθώς και αποσπάσματα από την έναρξη της παράστασης.

 

 

Η διασκευή του κειμένου από τον Κώστα Γάκη είναι ευφυέστατη και η μουσική, που ο ίδιος συνέθεσε, ιδανική για τη συγκεκριμένη παράσταση.  Θα ήταν μεγάλη μας παράλειψη να μην αναφερθούμε ξεχωριστά στα τραγούδια της παράστασης που, πέραν του ότι υπηρετούν μοναδικά το ρυθμό του κειμένου, μας έμειναν στο μυαλό με αποτέλεσμα βγαίνοντας από το θέατρο να σιγοτραγουδάμε “…με αγέρα και βροχή”!

Η επιλογή του Κώστα Γάκη να μην κάνει - ακόμη ένα - κλασικό ανέβασμα του πιο γνωστού έργου του Μολιέρου τον δικαίωσε απόλυτα καθώς η παράσταση καταφέρνει να επικοινωνήσει τα διαχρονικά μηνύματά της με τρόπο σύγχρονο.  Το αξιοθαύμαστο είναι ότι η διασκευή αυτή έδωσε “φρέσκια” ματιά και σύγχρονη ατμόσφαιρα στο έργο του Μολιέρου χωρίς να χρειαστεί να το μεταφέρει στη σημερινή εποχή. Σίγουρα σε αυτό βοήθησε και η επιλογή του Θανάση Τσαλταμπάση ως πρωταγωνιστή, παρόλο που είναι πολύ νεότερος ηλικιακά από ότι συνηθίζεται για το συγκεκριμένο ρόλο.

Όλες οι ερμηνείες της παράστασης είναι εξαιρετικές και είναι από τις λίγες φορές που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιες μόνο από αυτές.

Τα πολύ όμορφα κοστούμια, καθώς και το εντυπωσιακό σκηνικό, μας μεταφέρει ανάμεσα στους δύο “κόσμους” με άνεση, χωρίς να δημιουργούνται κενά στη ροή, αλλά και με σαφήνεια.

Η παράσταση χαρίζει αβίαστα γέλιο, από τη μία οι καταστάσεις που από μόνες τους προκαλούν ευθυμία και από την άλλη οι έξυπνες ατάκες στις οποίες έχουν προστεθεί αναφορές στη σύγχρονη εποχή που λειτουργούν συμπληρωματικά στις αστείες καταστάσεις, χωρίς να φαίνονται παράταιρες.

Το τέλος της παράστασης λειτούργησε σαν ένας φόρος τιμής στο έργο και την προσωπικότητα του Μολιέρου και μας συγκίνησε απροσδόκητα.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, την Παρασκευή 17/12, το Σάββατο 18/12 και την Κυριακή 19/12.

Ώρες: Παρασκευή: 21:00 | Σάββατο: 21:00 και | Κυριακή: 19:00

Τιμές Εισιτηρίων: κανονικό: 12 €, μειωμένο/ανέργων/γκρουπ: 8€

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/el/ 

Δείτε φωτογραφίες:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση