Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κεντρική σκηνή του Θ.Ε.Σ.Μα ανεβάζει την κωμωδία των Ρέππα - Παπαθανασίου «Ράους»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 14:50 Η Κεντρική σκηνή του Θ.Ε.Σ.Μα ανεβάζει την κωμωδία των Ρέππα - Παπαθανασίου «Ράους»

Στο κινηματοθέατρο Πάνθεον στη Σπερχειάδα, σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα - Παραστάσεις: Σάββατο 29/1 και 5/2 στις 21:00 & Κυριακή 6/2 στις 19:00.

Ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών -με τη σύζυγό του- και μία νοσοκόμος, κληρονομούν εξ’ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Όταν όμως επισκέπτονται το κτίριο για να γνωρίσουν τους ενοικιαστές, μαθαίνουν πως στο σπίτι που κάποτε έζησε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός, τώρα λειτουργεί ένα… πορνείο.

Οι ενοικιαστές του αρνούνται να εγκαταλείψουν το οίκημα. Μετά από «ώριμη σκέψη» αποφασίζουν να συνεργαστούν όλοι μαζί και έτσι ιδρύουν έναν ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο, εισπράττοντας την αντίστοιχη ευρωπαϊκή επιχορήγηση ύψους τριακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Οι δουλειές πάνε μια χαρά μέχρι που η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοινώνει αυστηρό έλεγχο όλων των πολιτιστικών συλλόγων της χώρας. Έχουν δύο βδομάδες καιρό να στήσουν μια θεατρική παράσταση της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή και να την παρουσιάσουν
στον Ευρωπαίο Επίτροπο. Ή θα προλάβουν να γίνουν ηθοποιοί, ή θα πάνε παρέα στη φυλακή.

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Κ. Μέρρας
Σκηνογραφία: Χρύσα Δαπόντε
Ενδυματολογία: Χρύσα Δαπόντε – Κατερίνα Σιούτα

Παίζουν Αλφαβητικά:

Αντωνίου Δημήτρης, Αρχανιώτου Μαρία, Καραγιώργου Ειρήνη, Κουτσομπλή Βαγγελιώ, Ντζούνας Ντίνος, Σωτηρίου Ιωάννα, Χονδρογιάννης Άκης.
Γκεστ Σταρ: Γρηγόρης Λάγιος
Φιλική Συμμετοχή: Ιάκωβος Μυλωνάς

Η πρεμιέρα του έργου έγινε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, 9μμ στο κινηματοθέατρο Πάνθεον στη Σπερχειάδα με άφθονο γέλιο τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων.

Ακολουθούν παραστάσεις ως εξής: Σάββατο 29/1 και 5/2 στις 21:00 & Κυριακή 6/2 στις 19:00.