Η «Genesis art - eco Synergy» παρουσιάζει τα εικαστικά παλίμψηστα της Φθίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 10:01 Η «Genesis art - eco Synergy» παρουσιάζει τα εικαστικά παλίμψηστα της Φθίας

Aπό 11 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου 2022, στο Genesis art- eco Synergy, Διάκου 23.

Τα εικαστικά παλίμψηστα είναι το καινούργιο πόνημα του Πολυχώρου «Genesis art- eco Synergy», το οποίο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 19.00.

Είναι το Ευαγγέλιο της νέας εικαστικής μελέτης, η οποία αναδεικνύει την ιστορικότητα της περιοχής μας και καταδεικνύει τον σύνδεσμο Τέχνης και Ιστορίας. Αντιπαλεύει την κρατούσα άποψη όπου οι πολίτες, μέσα από τη χαλαρότητα του «περίπου», οδηγούνται στην αναγκαιότητα της εξερεύνησης των ιστορικών γεγονότων της εποχής. Η Πολιτική Ιστορία της Φθίας-Λαμίας...είναι ένα παλίμψηστο ξυσμένο και ξαναγραμμένο όσες φορές χρειαστεί.

Παλίμψηστο είναι αρχαία κείμενα ή ζωγραφική πάνω σε περγαμηνές ή παπύρους (χαρτί εποχής), τα οποία σκεπάστηκαν με άλλα κείμενα ή ζωγραφική σε νεώτερες εποχές από τα πρωτότυπα και δημιούργησαν τοιουτοτρόπως νέα έργα. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας επιτρέπει πλέον να αποκρυπτογραφούμε το πρωταρχικό κείμενο. Τα έργα ξεδιπλώνονται σε ένα ομοιόχρωμο φόντο, ο οποίος είναι το πρωταρχικό στοιχείο το οποίο αποτυπώνει και αποκαλύπτει πάνω του, με άλλο χρωματισμό και με ειλικρινή και αυθόρμητο τρόπο τα συναισθήματα του καλλιτέχνη.

Η πρωτοτυπία, η ποιότητα, η εικαστική σύλληψη και η επεξεργασία των έργων συντελούν στο να καθιστούν την έκθεση μοναδική, περίοπτη και ν΄ αναδεικνύουν την εφευρετικότητα, την ευρηματικότητα και την καλλιτεχνική ευφυΐα των καλλιτεχνών-εμπνευστών της.

Μία μεγάλη εικαστική έκθεση ανάγλυφης ζωγραφικής στον Πολυχώρο «Genesis art- eco Synergy», διαθέσιμη για το κοινό από 11 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου 2022. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-14:00 και 18:00-21:00.

Πολυχώρος «Genesis art- eco Synergy»
Αθ. Διάκου 23 - Λαμία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2231181274
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook:
Genesis art-eco synergy

Προσαρμοσμένη αναζήτηση