«Διλήμματα»: Παράσταση από τους μαθητές του 1ου και 4ου ΓΕΛ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Μαΐου 2022 12:05 «Διλήμματα»: Παράσταση από τους μαθητές του 1ου και 4ου ΓΕΛ Λαμίας

Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας στις 20:45’ με ελεύθερη είσοδο, ένα έργο με πολλά κοινωνικά μηνύματα και αποδέκτες μικρούς και μεγάλους…

Μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας εξαιτίας της πανδημίας, το 1ο και 4ο Λύκειο Λαμίας ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις των μαθητών τους, για να παρουσιάσουν το θεατρικό έργο «Διλήμματα».

Ένα έργο, που όπως καταλαβαίνει κανείς κι από τον τίτλο, αναφέρεται σε… «Διλήμματα»! Άλλα καθημερινά και άλλα διαχρονικά. Άλλα απλά και άλλα σύνθετα, ωστόσο πάντα επίκαιρα.

«Μέσα από τα μικρά καθημερινά διλήμματα αναδεικνύονται τα μεγάλα διαχρονικά και  επίκαιρα προβλήματα.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες  ηθοποιοί, με διάθεση και πάθος για δημιουργία συνεργάστηκαν άψογα και ως συνεκτική θεατρική ομάδα θα αποδώσουν τους ρόλους τους φανερώνοντας συνειδητά τα προβλήματα, τις μικρές και μεγάλες χαρές της καθημερινότητας και τα μικρά και μεγάλα διλήμματα της ζωής», λέει στο LamiaReport η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννα Φουντούκη.

Ο δημιουργός των «Διλημμάτων» και Διευθυντής του 4ου Λυκείου Οδυσσέας Γκοτζαμάνης, με την πείρα του στη συγγραφή και τη διασκευή θεατρικών έργων, ετοίμασε μια πρωτότυπη κωμωδία, που δίνει την αφορμή σε αυτά τα νέα παιδιά να προβληματιστούν δημιουργικά και να κατανοήσουν, πως ξεπερνώντας τα απλά καθημερινά διλήμματα, θα φτάσουν στις σωστές αποφάσεις για τα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα που μας απασχολούν ατομικά και ως κοινωνία.

Επιπλέον να προσθέσουμε, ότι μέσα από τέτοιες ομαδικές δουλειές και ειδικά μέσω της τέχνης και της υποκριτικής, οι μαθητές μαθαίνουν να επικοινωνούν, να καλλιεργούν δεξιότητες, να ψυχαγωγούνται μαθαίνοντας, να βοηθούν και να βοηθιούνται και στο τέλος να παρουσιάζουν ένα έργο που θα μείνει σίγουρα για πάντα στη μνήμη τους.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που ετοίμασαν κάτι τόσο δύσκολο, από τον ελεύθερο χρόνο τους και σε καμία περίπτωση σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η κωμωδία του Οδυσσέα Γκοτζαμάνη «Διλήμματα», ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας απόψε (Σάββατο, 7 Μαΐου) και ώρα 20:45΄.

Σκηνοθεσία: Γιάννα Φουντούκη.

Το έργο θα προλογίσει η φιλόλογος Ειρήνη Σόλια.

Τους ρόλους υποδύονται οι μαθητές και οι μαθήτριες:

Μαρία Αντύπα, Νεφέλη Αντωνίου, Βιβή Αναγνωστοπούλου, Φαίη Γαλάνη, Γεωργία Αδαμαντοπούλου, Νίκος Μουστάκας, Ελεάννα Μαυράδα, Ελένη Αγγέλη, Παναγιώτης Κατσούλας, Ηλιάνα Γιακουβή από το 1ο Λύκειο,

και Βαλέρια Ψωρογιάννη, Άγγελος Χατζηθεοδώρου, Γιώργος Λούκας, Κωνσταντής Ποντικόπουλος, Σοφία Φυσέκη, Κωνσταντίνα Δοντά από το 4ο Λύκειο.

*Είσοδος ελεύθερη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση