"Λογοτεχνίας ήχοι" στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 13:58 "Λογοτεχνίας ήχοι" στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαθητές γυμνασίου και λυκείου παρουσιάζουν ζωντανά επί σκηνής, πως επενδύεται η αφήγηση ενός λογοτεχνικού κειμένου!

Ο Δήμος Λαμιέων και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, σε συνδιοργάνωση με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Λογοτεχνίας ήχοι», την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 7.00 μ.μ. , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμίας (Λεωνίδου 11, 2 ος όροφος).

Για άλλη μια φορά, το εργαστήρι μουσικής τεχνολογίας και ηχητικού σχεδιασμού του Δ.Ω.Λ. “Sounds2imagine lab” πρωτοπορεί και παρουσιάζει ζωντανά επί σκηνής, την ηχητική αναπαράσταση αποσπάσματος από το βιβλίο «Ματωμένα χώματα», της Διδώς Σωτηρίου. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαθητές γυμνασίου και λυκείου παρουσιάζουν ζωντανά επί σκηνής, πως επενδύεται η αφήγηση ενός λογοτεχνικού κειμένου με μουσική, ηχητικά εφέ και με πρωτότυπους ήχους για τον κινηματογράφο (Foley sounds), χρησιμοποιώντας φαντασία και διάφορα αντικείμενα (κουκουνάρια, χαλίκια, σιμιγδάλι, μπαλόνια, παπούτσια, κ.ά.).

Μια μοναδική παράσταση, η οποία θα μας ταξιδέψει στην ατμόσφαιρα του βιβλίου, με έναν ευφάνταστο καλλιτεχνικό τρόπο!

Υπεύθυνη προγράμματος: Μπότη Σταυρούλα

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση