Πραγματοποιήθηκαν οι «Λογοτεχνίας ήχοι»: Ένα ακουστικό ταξίδι από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 11:22 Πραγματοποιήθηκαν οι «Λογοτεχνίας ήχοι»: Ένα ακουστικό ταξίδι από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Δ.Ω.Λ. μας «ταξίδεψαν» σε μια ηχητική αναπαράσταση αποσπασμάτων, του βιβλίου της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα χώματα».

Μια μαγική βραδιά μέσα από ένα «ηχητικό βιβλίο», ένα βαθιά αντιπολεμικό μυθιστόρημα και έναν ύμνο στην ανθρώπινη αντίσταση και γενναιότητα απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι στην παρουσίαση ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Λογοτεχνίας ήχοι» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λαμιέων, το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας στο Πολιτιστικό Κέντρο  του Δήμου.

Μια μοναδική παράσταση στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μουσική Άνοιξη στην πόλη», από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από το εργαστήρι μουσικής τεχνολογίας και ηχητικού σχεδιασμού του Δ.Ω.Λ. “Sounds2imagine lab”, που μας «ταξίδεψαν» σε μια ηχητική αναπαράσταση αποσπασμάτων του βιβλίου της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα χώματα».

Για πρώτη φορά ζωντανά επί σκηνής ένα λογοτεχνικό κείμενο «επενδύεται» με ηχητικά εφέ σε μια ξεχωριστή καλλιτεχνική προσέγγιση κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων.

Το Δήμο Λαμιέων εκπροσώπησε  ο Αναπληρωτής του Δημάρχου Θανάσης Ντούζγος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση