Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Στέλιος Μάινας έρχεται στη Λαμία να μας παρουσιάσει το βιβλίο του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 07:38 Ο Στέλιος Μάινας έρχεται στη Λαμία να μας παρουσιάσει το βιβλίο του

Την Πέμπτη 26 Μαΐου, στις 8:00' μ.μ., στο Πολιτιστικό κέντρο Λαμίας - Παρουσίαση βιβλίου, από το βιβλιοπωλείο Βιβλιοαγορά και τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το βιβλιοπωλείο Βιβλιοαγορά και οι εκδόσεις Μεταιχμίο παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Στέλιου Μάινα “Να θυμηθώ να παραγγείλω”, την Πέμπτη 26 Μαΐου, στις 8:00' μ.μ., στο Πολιτιστικό κέντρο δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11).

Ο ηθοποιός και συγγραφέας Στέλιος Μάινας, πρωταγωνιστής σε πλήθος επιτυχημένες παραστάσεις, ταινίες (Βαλκανιζατέρ, Μπραζιλέρο, Τετάρτη 4:45, κ.α.) και σειρές (το Νησί, Μαύρα Μεσάνυχτα, οι μεν & δεν, κ.α.), θα βρεθεί κοντά μας να μιλήσει για το πρώτο του μυθιστόρημα. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο επίσης ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης Νίκος Ορφανός, που είχε συμπρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική σειρά το Νησί δίπλα στο Στέλιο Μάινα. Στην παρουσίαση, θα θυμηθούν μεταξύ άλλων την εμπειρία τους από τη σειρά που άφησε εποχή πριν δέκα χρόνια, θα συζητήσουν για λογοτεχνία και την εξαιρετική ιστορία που συνέγραψε ο Στέλιος Μάινας στο βιβλίο του.

Υπόθεση του βιβλίου:

Η Άννα Μυλωνά είναι αναισθησιολόγος. Είναι έγκλειστη στις γυναικείες φυλακές Θήβας. Ο συγγραφέας με τόλμη εξιστορεί την ιστορία της ζωής μια γυναίκας που ενώ είναι εξαιρετική επιστήμονας, κατέληξε στη φυλακή θέλοντας να βοηθήσει συνανθρώπους της που υπέφεραν.

Όταν ο ανθρωπισμός συγκρούεται με το νόμο, όταν ακόμα και οι πλέον άριστοι και ηθικά ακέραιοι άνθρωποι χάνουν το βηματισμό τους από τις προσωπικές τους επιλογές, τότε η ζωή σε οδηγεί στα πλέον απρόσμενα μονοπάτια. Που βρίσκεται το σωστό και το λάθος; Ποιος αποφασίζει τα όρια; Η Άννα είναι ευεργέτης ή φονιάς;

Μια τολμηρή ιστορία, με μια ηρωίδα που θα μπορούσε να βρίσκεται δίπλα μας και διαδραματίζεται στη σύγχρονη Αθήνα.

Στην παρουσίαση θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο οι ηθοποιοί Κάτια Σπερελάκη και Φωτεινή Φύκα. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης