Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μεγάλη επιτυχία η ετήσια Μουσικοχορευτική παράσταση στα Σπέρχεια 2022 (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 13:45 Με μεγάλη επιτυχία η ετήσια Μουσικοχορευτική παράσταση στα Σπέρχεια 2022 (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία η ετήσια Μουσικοχορευτική παράσταση του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Σπερχειάδας το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουνίου 2022.

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στον αύλειο χώρο του παλαιού γυμνασίου Σπερχειάδας και διασκέδασε με τους ήχους παραδοσιακής μουσικής σε μια αξέχαστη βραδιά που ήταν μεταξύ άλλων αφιερωμένη στη Σμύρνη και την επέτειο 100 χρόνων από την καταστροφή της.

Εκτός της μοναδικής παρουσίασης Παραδοσιακών Χορών των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου, υπήρξε και η βράβευση στον Σπερχειαδίτη τραγουδιστή Πάνο Γεωργίου για την προσφορά του στη μουσική παράδοση του τόπου.

Η διοργάνωση έγινε στο πλαίσιο του ιστορικού «πολιτιστικού φεστιβάλ Σπέρχεια 2022», εκδηλώσεις οι οποίες συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες υπό την αιγίδα του Δήμου Μακρακώμης και της Κοινότητας Σπερχειάδας.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Ανδρέας Λενάς(Λαούτο), Βαγγέλης Μπακόπουλος(Κλαρίνο), Δημήτρης Ρούσκας (Κρουστά), Σάκης Καρακώστας(Βιολί), Μαρίνα Χαντζή (Τραγούδι), Πάνος Γεωργίου(Τραγούδι), Θανάσης Βούζας (Ακορντεόν), Θύμιος Δερνίκας (κρουστά), Βασίλης Ντζούνας (κλαρίνο).

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Σπερχειάδας θέλει να ευχαριστήσει το Δήμο Μακρακώμης και την Κοινότητα Σπερχειάδας για την πρόσκληση, καθώς επίσης και τους Αφοι Χορταριά για την παραχώρηση νερών, Καφέ Γωνιακό Σταθμό Λιανοκλαδίου για τον προτζέκτορα, τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για την παραχώρηση καρεκλών, την κα Ελένη Χαντζή (καθαριστήριο), την κα Πασαπορτη Ειρήνη (εκτυπώσεις), τον Γρηγόρη Καλοπήτα (παραχώρηση φωτογραφιών εκδήλωσης), Δημήτρη Ζήση (βίντεο).  

Τέλος, ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους μαθητές και τους γονείς τους που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλο τον κόσμο για την στήριξη.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δραστηριότητες για τη φετινή σεζόν δεν σταματούν εδώ για το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Σπερχειάδας, καθώς ο σύλλογος θα συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Κρήτη από 26 έως 30 Ιουλίου, ενώ στις 20 Αυγούστου θα διοργανώσει ένα ακόμη Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με συμμετοχές-εκπλήξεις!

Δείτε φωτογραφίες: