Φθιώτιδα: «Μνημεία στην Πανσέληνο 2022» με ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 09:47 Φθιώτιδα: «Μνημεία στην Πανσέληνο 2022» με ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας συμμετέχει στον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, με εκδηλώσεις, και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

- Μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Λαμίας με τη Ζωή Παπαδοπούλου σ’ ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, που ζωντανεύει εικόνες, τραγούδια και μουσικές δίνοντας μας την αισιοδοξία, που χρειαζόμαστε, για να κοιτάζουμε το μέλλον κάτω από το φως του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού.

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας.

- Μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης της Πρόερνας, στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δομοκού και υπό την αιγίδα του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.

- Εκδήλωση αστροφωτογραφίας – τηλεσκοπίας στον αρχαιολογικό χώρο  της Ακρόπολης της Πρόερνας, στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού,  «Αστρο…περπατήματα! Ψάχνοντας τα αστέρια και τους Πλανήτες στον  Αυγουστιάτικο ουρανό…», σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό  Οργανισμό του Δήμου Δομοκού, της Δημοτικής Κοινωφελούς  Επιχείρησης του Δήμου Δομοκού, καθώς και του Συλλόγου Ερασιτεχνών  Αστρονόμων Φθιώτιδας και τελούν υπό την αιγίδα του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε..

- Μουσική εκδήλωση στην αρχαιολογική Συλλογή Αταλάντης, με το σχήμα του Βαγγέλη Κορακάκη και θέμα την «Μικρασιατική Καταστροφή και τη συμβολή της στη διαμόρφωση του μεσοπολεμικού και του πρώτου μεταπολεμικού τραγουδιού στην Ελλάδα». Η εκδήλωση τελεί  υπό την αιγίδα του Δήμου Λοκρών.

Οι μουσικές εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21:00’.

Το Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 24:00. Στον αύλειο χώρο του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αινιάνες με θέμα «Τραγουδώντας και Χορεύοντας για τις Χαμένες Πατρίδες» σε συνεργασία με το Ωδείο Γερμανός ο Μελωδός και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η Αρχαιολογική Συλλογή  Ελάτειας θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό από 20:00 έως 24:00.

Όπως επισημαίνεται θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλούς προσέλευσης και παραμονής στους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία. Κατά την προσέλευση και αποχώρηση των θεατών/επισκεπτών και σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση των κανόνων του ΕΟΔΥ και των υγειονομικών αρχών. Παρακαλούνται οι θεατές και επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες του προσωπικού της ΕΦΑ Φθιώτιδος και Ευρυτανίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση