Παρουσίαση Φθιωτικού Λόγου με αφιερώματα στο Γοργοπόταμο και την Ελληνική Επανάσταση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 10:08 Παρουσίαση Φθιωτικού Λόγου με αφιερώματα στο Γοργοπόταμο και την Ελληνική Επανάσταση

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., στην πλατεία «Αλέκου Κοντόπουλου» Λαμίας.

Ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και ο Δήμος Λαμιέων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Φθιωτικού Λόγου, τόμος 34ος, Λαμία 2021, με αφιερώματα: «Ο Γοργοπόταμος στην Αντίσταση, 1940-1944» και «Ελληνική Επανάσταση (1821-2021) – Διακόσια Χρόνια Ελευθερίας», την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 8.00 μ.μ. στην πλατεία «Αλέκου Κοντόπουλου» Λαμίας.

 Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

α) Η Ειρήνη Πασχαλίδη, φιλόλογος - Γεν. Γραμματέας του Ομίλου

β) Η Λίλη Τσώνη, Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

γ) Ο Χρόνης Βάρσος, Φιλόλογος - Ιστορικός Ερευνητής

Ποιήματα θα απαγγείλουν:

- Ο Νίκος Κοντογιάννης, Εκπαιδευτικός

- Η Γεωργία Καλλέργη, Εκπαιδευτικός

Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Νέλλας

Με αφορμή της συμπλήρωσης των 80 χρόνων της ανατίναξης της γέφυρας Γοργοποτάμου (1942), από τις ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του Ε.Α.Μ. , του Ε.Δ.Ε.Σ. και των Άγγλων Σαμποτέρ, θα ακουστούν τραγούδια της Αντίστασης.

Συντονισμός Εκδήλωσης: Κώστας Τσιαλαφούτας, Πρόεδρος του Ομίλου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση