Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Λαμιώτης Αθανάσιος Δ. Χριστοδούλου παρουσιάζει το βιβλίο του " Σχολαί Μηχανικών «Η Λαμιακή»"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 15:26 Ο Λαμιώτης Αθανάσιος Δ. Χριστοδούλου παρουσιάζει το βιβλίο του " Σχολαί Μηχανικών «Η Λαμιακή»"

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας.

Ο  Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων  σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου: ΣΧΟΛΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ «Η ΛΑΜΙΑΚΗ», Λαμία 2022, του Διπλωματούχου Μηχανολόγου Μηχανικού - Αξιωματικού Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού και μέλους του Ομίλου, Αθανασίου Δ. Χριστοδούλου, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11) .

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

- Αθανάσιος Γκίκας, μαθηματικός

- Ευμορφία Ρουποτιά, φιλόλογος

- Σοφία Αντωνοπούλου, φιλόλογος

Κείμενα του βιβλίου θα διαβάσει ο Απόστολος Ρούσκας, θεολόγος, ηθοποιός.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κώστας Τσιαλαφούτας, πρόεδρος του Ομίλου.          

                                                                 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ : Γεννήθηκε στη Λαμία την 1-1-1948. Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις γράφτηκε στο Α΄ Γυμνάσιο Λαμίας, παρακολούθησε τρείς τάξεις στο πρώτο γυμνάσιο (1959-1962) και μετά από εισαγωγικές εξετάσεις γράφτηκε στη σχολή μηχανικών εμπορικού ναυτικού η «ΛΑΜΙΑΚΗ» και σπούδασε μηχανικός εμπορικού ναυτικού (1962-1966). Το χρονικό διάστημα 1964-1966 παρακολούθησε παράλληλα με τη σχολή, και τα μαθήματα του νυχτερινού γυμνασίου Λαμίας.

Το 1966 ταξίδεψε με πλοία του εμπορικού ναυτικού. Το 1968-1970 υπηρέτησε στο πολεμικό ναυτικό, στο αντιτορπιλικό πολεμικό πλοίο «ΝΑΥΑΡΙΝΟ» ως κελευστής μηχανικός. Κατά την διάρκεια της  στρατιωτικής θητείας τελείωσε τις δύο τελευταίες  τάξεις του νυχτερινού γυμνασίου Λαμίας, ως κατ’ οίκον διδαχθείς.

Τον Οκτώβριο του 1970 γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, στην Ιταλία, στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Στις 31 Ιουλίου του 1975 αποφοίτησε ως Δ. Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός.

Εργάστηκε στην εταιρεία «MANULI» στο Μιλάνο και στην Αγία Μαρίνα Στυλίδας, στον ΟΤΕ ως μηχανικός και προϊστάμενος τμημάτων και διετέλεσε προϊστάμενος των τηλεπικοινωνιακών διαμερισμάτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας.

Δίδαξε, ως ωρομίσθιος καθηγητής, στις τεχνικές σχολές εργοδηγών και στο ΤΕΙ Λαμίας.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής.  Έχει βραβευθεί σε διαγωνισμούς ποίησης.

Είναι μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών Φθιώτιδας.

Έγραψε τα βιβλία με τίτλους:

  •  «Δέκα με τόνο στον αθλητισμό και στη ζωή»
  •  «Ο,τι είδα, Ο,τι άκουσα στη Λαμία»
  •  «ΡΕΣΤΙΑ   Λαμιώτες Ναυτικοί»
  • «ΕΦΥΡΑ», Ποιητική Συλλογή