Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 17η γιορτη Τσίπουρου στη Δομνίστα Ευρυτανίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 10:20 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 17η γιορτη Τσίπουρου στη Δομνίστα Ευρυτανίας

Στις 28-29-30 Οκτωβρίου.

Με τον καιρό «σύμμαχο» για τα δεδομένα της εποχής, η 17η Γιορτή Τσίπουρου στη Δομνίστα Ευρυτανίας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους χιλιάδες επισκέπτες που παρευρέθηκαν στις τριήμερες εκδηλώσεις.

Η γιορτή ξεκίνησε το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου με τη νεολαία του χωριού να βρίσκεται στα πόστα της και να δίνει το ρυθμό στους πρώτους επισκέπτες που βρέθηκαν στο χωριό.

Όλοι απολαύσαν άφθονο τσίπουρο, είτε κρύο είτε ζεστό (τσιπουρόμελο) με τα συνοδευτικά του (τοπικά εδέσματα -μεζέδες) και ενθουσιάστηκαν με τη φιλοξενία των ντόπιων κατοίκων.

Το Σάββατο 29/10 ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την αναβίωση του πατήματος των σταφυλιών από μικρούς φίλους που βρίσκονταν στο χωριό και στη συνέχεια παρακολούθησαν τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιάς» Καρπενησίου να παρουσιάζει όμορφους χορούς.

Το βράδυ η πλατεία του χωριού υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα 1500 άτομα, καθώς η εξαιρετική ορχήστρα με τραγουδίστρια τη Δήμητρα Καψάλη ξεσήκωσε τα πλήθη με λαϊκοδημοτικό πρόγραμμα.

Απολαύστε το βίντεο με τον κόσμο να χορεύει στην πλατεία:

Την Κυριακή η πλατεία από το μεσημέρι και μετά άρχισε να αδειάζει, καθώς είχε έρθει πια για όλους η ώρα της επιστροφής.

 Η 17η γιορτή τσίπουρου άφησε σε όλους μια γλυκιά νοσταλγία και μεγάλη προσμονή για τα επόμενα. Η ανάγκη του κόσμου να διασκεδάσει και να ξεφύγει από την καθημερινότητα σε συνδυασμό με την δυναμική παρουσία της νεολαίας που πρόσφερε την αμέριστη βοήθειά της, δημιούργησαν ένα ανεπανάληπτο αποτέλεσμα μιας γιορτής που θα συζητάμε και θα αναπολούμε για πολύ καιρό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση