Πολύς κόσμος στα εγκαίνια της έκθεσης του Δημήτρη Κυρίτση «ΣΥΝ-κίνησις»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 08:24 Πολύς κόσμος στα εγκαίνια της έκθεσης του Δημήτρη Κυρίτση «ΣΥΝ-κίνησις»

Το κοινό μπορεί να επισκεφτεί την ξεχωριστή αυτή έκθεση στην αίθουσα «Αλέκος Κοντόπουλος» της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου…

Η εικαστική έκθεση «ΣΥΝ-κίνησις» του Δημήτρη Κυρίτση, άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης (9/11) για το κοινό, στην αίθουσα «Αλέκος Κοντόπουλος» της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας στην οδό Αινιάνων.

Πρόκειται για έργα του καλλιτέχνη των τελευταίων πέντε χρόνων επηρεασμένα από τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Έργα γεμάτα χρώμα, που δίνουν ζωή σε γεωμετρικά σχήματα, καταγράφοντας μια ακολουθία ιδεών, από τον πρώτο χρονικά πίνακα μέχρι τον τελευταίο. Ιδέες που ξεφεύγουν ακόμη και από τον δισδιάστατο καμβά, αποτυπώνοντας τις αγωνίες του δημιουργού και περνώντας σύγχρονα μηνύματα.

Οι επιρροές του προέρχονται από το έργο των Morris Lois, Paul Klee, Davis & Richard Paul Lohse, καθώς και από τον Pavlos (Παύλος Διονυσόπουλος), όπως περιγράφει ο Λαμιώτης Ιστορικός Τέχνης Δρ. Θοδωρής Κουτσογιάννης, Έφορος της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης.

Για κείνον μάλιστα ο Δημήτρης Κυρίτσης ενστερνίζεται, τουλάχιστον πρακτικά, τις αρχές του Bauhaus, δημιουργώντας, ως σύγχρονος τεχνίτης, «καθημερινά» εικαστικά παράγωγα επενδεδυμένα με αισθητικές αξιώσεις.

Στην πρώτη παρουσίαση της πρωτότυπης αυτής έκθεσης είχαν την ευκαιρία να την επισκεφτούν πολλοί άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, καθώς ο Δημήτρης Κυρίτσης έχει ασχοληθεί με τα κοινά έχοντας διατελέσει και αντιδήμαρχος.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 9 έως 30 Νοεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη έως Παρασκευή 09:00’ - 13:00’ και

Τετάρτη 18:00’ - 21:00’

Δείτε φωτογραφίες από την εικαστική έκθεση «ΣΥΝ-κίνησις»:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση