Με επιτυχία ξεκίνησαν οι παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 15:44 Με επιτυχία ξεκίνησαν οι παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ (ΦΩΤΟ)

Με την κωμωδία Loot/η Αρπαχτή, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Το κοινό, το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, γέλασε με την ψυχή του και χειροκρότησε θερμά το Ζαχαρία Ρόχα, τη Σοφία Παυλίδου, το Γιώργο Χουλιάρα, το Μιχάλη Παπαδημητρίου, το Δημήτρη Ροΐδη και τον Κώστα Μέρρα, που ζωντάνεψαν το κανιβαλιστικό έργο του Τζο Όρτον στο Λονδίνο της δεκαετίας του '60.

Την πρεμιέρα του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης τίμησαν με την παρουσία τους οι: Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γεώργιος Κοτρωνιάς Βουλευτής Φθιώτιδας, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας, Θύμιος Καραΐσκος Δήμαρχος Λαμιέων και Πρόεδρος Δ.Σ. Δη.Πε.Θε. Ρούμελης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λαμιέων, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης, εκπρόσωπος του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πολιτών.

Έργο: «LooT/ η Αρπαχτή», του Joe Orton.

Το έργο Loot (η λεία, τα λάφυρα) πρωτοανέβηκε στο Λονδίνο το 1966. Αποτελεί τη μεγαλύτερη θεατρική επιτυχία του Joe Orton, ενός πρόωρα αδικοχαμένου συγγραφέα, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον σύντροφο και συγκάτοικό του του, μόλις ένα χρόνο μετά το ανέβασμα του
έργου. Μια κωμωδία που ανανέωσε το Βρετανικό θέατρο, βγάζοντας τη γλώσσα στον συντηρητικό καθωσπρεπισμό της τότε αγγλικής κοινωνίας και πυροδοτώντας μια ολόκληρη γενιά δραματουργών. Ένα έργο ορόσημο, εξαιρετικά μοντέρνο, σε επίπεδο γραφής, πλοκής και χιούμορ.

Υπόθεση του έργου:

Στο καθιστικό των Μακλήβυ στα περίχωρα του Λονδίνου, μόλις έχει πεθάνει η κυρία Μακλήβυ και όλοι ετοιμάζονται για την κηδεία της. Παρόντες ο σύζυγός της, η Φαίη, η νοσοκόμα που τη φρόντιζε και ο γιος της Χάρολντ. Οι δύο πρώτοι αγνοούν ότι ο Χάρολντ, σε συνεργασία με
το φίλο του Ντένις, υπάλληλο στο γραφείο κηδειών, έχουν κάνει ριφιφί στην τράπεζα που βρίσκεται μεσοτοιχία με το γραφείο τελετών και έχουν βάλει τα χρήματα στο φέρετρο και το πτώμα στη ντουλάπα. Στόχος τους να θάψουν τα χρήματα, ώστε κατόπιν να τα μοιραστούν. Τα σχέδιά τους θα ανατρέψει η νοσοκόμα Φαίη που θα τους καταλάβει και θα μπει στο κόλπο τους. Η Φαίη δεν είναι φυσικά τυχαίο πρόσωπο, αλλά μια επαγγελματίας προικοθήρας που έχει ξεπαστρέψει επτά συζύγους ώστε να τους πάρει την περιουσία. Στην παρέα προστίθεται και ο επίμονος επιθεωρητής Τζιμ Τράσκοτ που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τα κλοπιμαία.

Έρμαιο ο “δύστυχος” πατέρας Μακλήβυ, που προσπαθεί να μη χάσει την πίστη του στις αγγλικές αξίες. Ένα φέρετρο που πάει κι έρχεται γεμάτο λεφτά και πέντε πρόσωπα που αν και νομοταγή, κατά τα φαινόμενα, μέλη της κοινωνίας, είναι έτοιμα να αρπάξουν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται για εύκολο πλουτισμό. Με θανατηφόρες ατάκες, ανατρεπτικούς διαλόγους και απρόσμενους χαρακτήρες, ένα έργο που ξετυλίγεται γεμάτο ανατροπές, σαν αστυνομική κωμωδία.

Συντελεστές:
Απόδοση/σκηνοθεσία/μουσική επιμέλεια: Νίκος Ορφανός
Σκηνικά/κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε
Φωτισμοί: Σοφέλπη Στάικου
Video art: Γιάννης Ντουσιόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Κουραβάνα

Παίζουν:

Μακλήβυ: Ζαχαρίας Ρόχας
Φαίη: Σοφία Παυλίδου
Τράσκοτ: Γιώργος Χουλιάρας
Χάρολντ: Δημήτρης Ροΐδης
Ντένις: Μιχάλης Παπαδημητρίου
Μέντοουζ: Κωνσταντίνος Μέρρας

Φωτογραφίες: Vesi & Yiannis Simopoulos

Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00, μέχρι Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Διάρκεια:1 ώρα και 45΄ με διάλειμμα

Τιμές Εισιτηρίων: 12 € γενική είσοδος, 8 € μειωμένο (το μειωμένο αφορά φοιτητικό/ανέργων/65+)

Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

Ώρες ταμείου θεάτρου για τις ημέρες των παραστάσεων 18:00-21:00 | Τηλ. 22310 46773

Δημοτικό Θέατρο Λαμίας: Υψηλάντη 24 | Λαμία Τ.Κ. 35131 |Τηλ.22310 46773

Ιnfo: Γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης| Υψηλάντη 17 | Λαμία Τ.Κ. 35131 |Τηλ.22310 33325

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την πρεμιέρα:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση