Παύλιανη: Το Βοήθεια στο Σπίτι διοργάνωσε Σεμινάριο για Πρώτες Βοήθειες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 12:38 Παύλιανη: Το Βοήθεια στο Σπίτι διοργάνωσε Σεμινάριο για Πρώτες Βοήθειες

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις Πρώτες Βοήθειες διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 30/09/2014 από την Δημοτική Ενότητα Παύλιανης και την Δομή του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» σε συνεργασία με τον ΕΕΣ του Περιφερειακού Τμ. Λαμίας.

Η δραστηριότητα φιλοξενήθηκε στον χώρο του Δημοτικού σχολείου της Α. Παύλιανης όπου οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες μεθόδους αντιμετώπισης καθημερινών έκτακτων περιστατικών και να γνωρίσουν βασικές τεχνικές Πρώτων Βοηθειών.

Την παρουσίαση έκαναν η κα Αλεξανδρή Ελένη (Νοσηλεύτρια- Εκπαιδεύτρια ΕΕΣ) η κα Μούσια Ελένη (Εθελόντρια Νοσηλευτικής ΕΕΣ)
και η κα Τσαπή Αγγελική (Νοσηλεύτρια του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»)

Σύμφωνα με την Υπεύθυνη του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» κα Ζούνη Μαίρη «Προτεραιότητα κάθε υπεύθυνου πολίτη είναι να γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες. Ειδικότερα οι κάτοικοι των δυσπρόσιτων περιοχών που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο σύστημα υγείας, είναι απαραίτητο να γνωρίζουν βασικές τεχνικές ώστε να μπορούν να παρέμβουν σωστά στην περίπτωση ενός μικροατυχήματος ή μιας ξαφνικής αδιαθεσίας, μέχρι την παροχή οργανωμένης ιατρικής βοήθειας, έτσι ώστε να αποτρέψουν μια πιθανή δυσάρεστη εξέλιξη».

Την δραστηριότητα παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Παύλιανης κος Ρηγάκης Γεώργιος ο οποίος συνεχάρη τους ομιλητές για την αρτιότητα της παρουσίασης και ευχαρίστησε τον φορέα του ΕΕΣ για την συνεχή προσφορά του στην τοπική κοινωνία.


 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com