Δράσεις κοινωνικού - φιλανθρωπικού χαρακτήρα από γυναίκες της ορεινής Παύλιανης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 23:24 Δράσεις κοινωνικού - φιλανθρωπικού χαρακτήρα από γυναίκες της ορεινής Παύλιανης

Με επισκέψεις σε Φορείς και Ιδρύματα της περιοχής μας ολοκληρώθηκε για το 2017 ο κύκλος των δράσεων κοινωνικού – φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έχουν αναπτύξει γυναίκες από την ορεινή Παύλιανη του Ν. Φθιώτιδας.

Πρόκειται για την «Ψυχή της Παύλιανης» μια ομάδα γυναικών, επικεφαλής της οποίας είναι η Κοινωνιολόγος και Υπεύθυνη του Προγρ/τος «Βοήθεια στο σπίτι» κ. Ζούνη Μαίρη, σύμφωνα με την οποία: «Την Ψυχή της Παύλιανης αποτελεί μια παρέα γυναικών του χωριού που δημιουργήθηκε με σκοπό την ενασχόληση τους σε δημιουργικές δραστηριότητες ώστε να παραμένουν όσο το δυνατόν ενεργές αλλά και μέσα από την κοινωνική συναναστροφή, τη συλλογικότητα και την ψυχαγωγία να αναπτύξουν δράσεις αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Μία από τις δραστηριότητες  των μελών αφορούσε στην προετοιμασία παραδοσιακών γλυκών και εδεσμάτων τα οποία προσφέρθηκαν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

 Η κ. Όλγα Ξένου, εθελόντρια και συντονίστρια των δράσεων επιμελήθηκε το όνομα, τις ετικέτες των γλυκών καθώς και την γενικότερη εικόνα της ομάδας.

Ενόψει των εορτών εκπρόσωποι αυτής επισκεφτήκαν τους παρακάτω Φορείς όπου προσέφεραν τα γλυκίσματα.

ΡΑΧΟΥΤΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΟΣ ΙΔΡΥΜΑ Α.ΠΕΤΡΗ ΣΤΕΓΗ ΓΕΡΟΝΤΩΝ
 

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 
ΕΠΑΨΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ (4)

 
ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΛΑΜΙΑΣ (5)

 
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (6)
 
Ένα μέρος των εδεσμάτων εστάλη και στο «Χαμόγελο του παιδιού» (7) στη Χαλκίδα. Την δράση στήριξαν επίσης τα τοπικά καταστήματα του χωριού καθώς και ο Σύλλογος Παυλιανιτών Αθήνας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση