Λαμία: Άστραψε και βρόντηξε η Κρήτη στην πίστα του «Πασιάκου»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Μαΐου 2018 10:42 Λαμία: Άστραψε και βρόντηξε η Κρήτη στην πίστα του «Πασιάκου»

Το γνωστό πλέον σε όλους Μεγάλο Κρητικό γλέντι της πόλης μας υπό την αιγίδα του Συλλόγου Κρητικών έλαβε χώρα το Σάββατο 28 Απριλίου στο «ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ» και για ακόμα μία χρονιά συζητήθηκε πολύ.

Πλήθος κόσμου τίμησε με τη παρουσία του την εκδήλωση, στην οποία τα θετικά σχόλια για τη κρητική φιλοξενία, τη φωνή του τραγουδιστή και τα χορευτικά του συλλόγου, δεν άργησαν να επεκταθούν στην ατμόσφαιρα του γλεντιού που κράτησε μέχρι το πρωί.

Καλεσμένος του Συλλόγου Κρητικών Φθιώτιδος ο νέος και ταλαντούχος τραγουδιστής Μιχάλης Κουνάλης με το συγκρότημα του οι οποίοι ήρθαν στη πόλη μας από τη Παρασκευή ταξιδεύοντας από τη Κρήτη, όπου και διασκέδασαν με τα μέλη του συλλόγου σε γνωστά νυχτερινά μαγαζιά.

Ο επί χρόνια συνεργάτης – υπεύθυνος των χορευτικών του Συλλόγου Κρητικών Μαργαρίτης Κωνσταντίνος (απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στον παραδοσιακό χορό)  σε συνδυασμό με το μεράκι και τη δεξιοτεχνία του Μ. Κουνάλη και των συνεργατών του, δημιούργησαν ένα θέαμα που δεν έχουμε συνηθίσει στη πόλη μας και γενικότερα εκτός Κρήτης.

Σαράντα δυο (42) χορευτές και χορεύτριες  του συλλόγου  από 4 έως 54 ετών έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό τόσο επί σκηνής όσο και στις πρόβες προετοιμασίας.

Συρτός Χανιώτης, Σιγανός, Μαλεβιζιώτης, Σούστα, Λασιθιώτικος Πηδηχτος, Ανωγειανός Πηδηχτός, Τριζάλης και Λαζώτης δε γινόταν να λείπουν από το Κρητικό γλέντι.

Ωστόσο, όλος ο κόσμος ακόμα μιλάει για το βουβό Πεντοζάλι με το οποίο οι άνδρες άνοιξαν το πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύλλογο λειτουργούν τμήματα παιδικά και ενηλίκων όλων των επιπέδων (αρχαρίων - προχωρημένων) στα οποία μπορούν να απευθυνθούν όλοι οι κάτοικοι της πόλης μας ανεξαρτήτως κρητικής καταγωγής ή μη.(Πληροφορίες: 6986300337)

Δείτε τα βίντεο και θα καταλάβετε τι επικράτησε μέσα στο «ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ - Πεντοζάλι

Συρτός Χανιώτης (Χορογραφία Κοπελιές)

Μαλεβιζιώτης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση