Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 19:51 Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας

Από τον Σύλλογο Γυναικών Λαμίας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Φθιώτιδας…

Ο Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λαμίας και οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων) μας προσκαλούν σε μια διαδραστική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 και ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11).

Κεντρικός ομιλητής - και εμψυχωτής – θα είναι ο Κων/νος Μπούρας, ποιητής, θεατρολόγος, και κριτικός. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες μεγάλους και μικρούς, οι οποίοι μπορούν να πάρουν μέρος και στο Βιωματικό Εργαστήριο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Πρόγραμμα

Καλωσόρισμα διοργανωτών- Χαιρετισμοί επισήμων

Μέρος α): «Μητρική Αγάπη» Βιωματικό εργαστήριο αυτογνωσίας.(Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι μπορούν και να συμμετέχουν) Παρουσιάζει: Ο ποιητής, Θεατρολόγος, και Κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας.

Μέρος β): «Η μάνα στο θέατρο» Ομιλία: Κωνσταντίνος Μπούρας

Λίγα λόγια για τον Κων/νο Μπούρα

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας γεννήθηκε το 1962 στην Καλαμάτα κι από το 1977 ζει στην Αθήνα.

Συγγραφέας 31 εκδοθέντων βιβλίων, κριτικός θεάτρου και βιβλιοκριτικός. Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός τού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1985), αριστούχος τού Τμήματος Θεατρικών Σπουδών τού Πανεπιστημίου Αθηνών (1994) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος θεατρολογίας τού γαλλικού Πανεπιστημίου Paris III – La nouvelle Sorbonne (D.E.A. Etudes Théâtrales).

Θεατρικά του έργα με αρχαιοελληνικά θέματα έχουν παρασταθεί σε θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συμμετέχει ως εισηγητής σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό,  έχει βραβευθεί και τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την «Διεθνή Εταιρεία Ποιητών», τη «Διεθνή Εταιρεία Συγγραφέων και Καλλιτεχνών», τη «Διεθνή Εταιρεία Lawrence Durrell», την UNESCO, τον πολιτιστικό οργανισμό «Τέχνη και Λόγος» κ.α. Ομιλεί την αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα. Μεταφράζει από αρχαία ελληνικά, ενώ γνωρίζει τα λατινικά.

Εργάζεται στο Υπουργείο Τουρισμού.

Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Συμμετέχει στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ-2 «Το βιβλίο» και έχει εκπομπή με τίτλο «Θεατροποιούμεν άνευ ευτελείας» στο www.radio-ygeia.com.

Είναι ενεργό μέλος, της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου, του Κύκλου Ποιητών, του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (I.T.I.), της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, καθώς και distinguished member of the International Society of Poets, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συγγραφέων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση