Λαμία: Ένας ξεχωριστός πίνακας για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 08:01 Λαμία: Ένας ξεχωριστός πίνακας για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Ένα ξεχωριστό εικαστικό δρώμενο διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων, την Κυριακή 3 Ιουνίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Ποδηλάτου.

Στο κιόσκι της Πλατείας Ελευθερίας, βρέθηκαν οι εικαστικοί: Νίκος Αδάμ, Αθανάσιος Ανδρούτσος, Νίκη Βλάχου, Κώστας Κουτλής, Μιχάλης Χατζάκης και Ιωάννης Χριστόπουλος, που μαζί με περαστικούς, ζωγράφισαν έναν πίνακα με θέμα το ποδήλατο, ο οποίος θα κοσμεί από δω και στο εξής την είσοδο του Δημαρχείου.

 

Ας θυμηθούμε και ότι το ποδήλατο, που έχει συμπληρώσει τα 200 χρόνια στη ζωή του ανθρώπου, συνεχίζει να είναι όχι μόνο μια οικονομική και πρακτική λύση για τις καθημερινές μετακινήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων όλων των κοινωνικών στρωμάτων, σε ολάκερο τον Πλανήτη, αλλά και ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο μέσον που βοηθά από τη μεριά του στην επίτευξη των στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

 

 
 
Ένα τετράπτυχο σε καμβά, λοιπόν, φιλοτεχνήθηκε σήμερα ζωντανά στο κιόσκι της Πλατείας Ελευθερίας, με κύριο θέμα του ένα ποδήλατο και hot spots σημαντικά αξιοθέατα της πόλης της Λαμίας, και τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών από την πρώτη στιγμή.
 
 
 
Οι ζωγράφοι πρότειναν σε μια παρέα τριών μικρών κοριτσιών να βάλουν κι εκείνα την πινελιά τους πάνω στον καμβά, κι  έτσι, η γάτα στην κάτω δεξιά άκρη του τετράπτυχου, είναι δική τους λεπτομέρεια...
 
 
 
Ενώ, την τύχη της ως ζωγράφος, δοκίμασε και η Αντιδήμαρχος των Πολιτιστικών, Βίβιαν, η οποία έβαλε την δική της πινελιά στο έργο.
 
 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση