«Ήρθε η ώρα η Λαμία μας να κάνει το μεγάλο άλμα»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ήρθε η ώρα η Λαμία μας να κάνει το μεγάλο άλμα»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 17:17
«Ήρθε η ώρα η Λαμία μας να κάνει το μεγάλο άλμα»

«Αγαπώ πολύ τη Λαμία. Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου. Θέλω να είμαι περήφανος όμως και για την πόλη μου....», λέει ο Δημήτρης Αργυρίου στο LamiaReport.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού ο Δημήτρης Αργυρίου είναι στην πιάτσα για πάνω από 30 χρόνια. «Ξέρω κάθε γωνιά της, κάθε δρόμο της, κάθε συνοικία της, κάθε χωριό της. Με βοήθησε η ενασχόλησή μου με τη μουσική τόσα χρόνια να βρίσκομαι σε όλο το δήμο μας και να έχω επαφή με συμπολίτες μου όλων των ηλικιών...», μας λέει τονίζοντας, ότι όλοι, όταν συζητάμε, διαπιστώνουμε τα κοινά προβλήματα που έχουμε.

Στη συζήτηση, που ακολουθεί με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, μας εξηγεί γιατί κατεβαίνει υποψήφιος με το Θύμιο Καραΐσκο, καθώς επίσης και τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει για να κάνει η Λαμία το μεγάλο άλμα.

Συνέντευξη στο LamiaReport:

LR: Δημήτρη τι είναι η Λαμία για σένα;

ΑΠ: Είναι τα πάντα. Τη λατρεύω. Γεννήθηκα στη Λαμία. Εδώ γεννήθηκαν οι παππούδες και οι παππούδες των παππούδων μου. Κρατάει 1,5 αιώνα αυτή η κολόνια. Εδώ πήγα σχολείο και μετά τη λήξη των σπουδών μου επέστρεψα στη Λαμία γιατί δεν μου πέρασε ούτε μια στιγμή από το μυαλό ότι θα μπορούσα να ζήσω κάπου αλλού, μακριά από την πόλη μου. Γύρισα, δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά, έκανα οικογένεια κι έχουμε με τη γυναίκα μου, τη Γωγώ Ζάχαρη, ένα αγοράκι 9 χρονών. Και επειδή θέλουμε και τα παιδιά μας να επιστρέψουν και να μείνουν εδώ, επιβάλλεται να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους παραδώσουμε μια πόλη με καλύτερες συνθήκες και ποιότητα ζωής.

LR: Γιατί με το Θύμιο Καραΐσκο;

ΑΠ: Ο Θύμιος Καραΐσκος μου έκανε την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση να συμμετέχω στην πιο "περήφανη  ομάδα" στο συνδυασμό του για το Δήμο "Λαμία Περήφανη Πόλη". Ήταν εύκολη η απόφαση, διότι συνυπήρξαμε μαζί τα πέντε τελευταία χρόνια εκείνος ως Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη κι εγώ ως Περιφερειακός Σύμβουλος σε διάφορες θέσεις ευθύνης (Οικονομική επιτροπή, Φθιωτική Αναπτυξιακή, ΑΝΔΙΑ, Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης κλπ.)

«Επόμενος δήμαρχος Λαμιέων θα είναι ο Θύμιος Καραΐσκος. Και σημειώστε και αυτό. Το αποτέλεσμα για κάποιους θα κρύβει μεγάλες εκπλήξεις» 

Ο επικεφαλής μας είναι ένας άψογος επαγγελματίας, ακούραστος, γνώστης του αντικειμένου, τεχνοκράτης, αλλά και άνθρωπος. Είναι ένας από μας. Στο Συνδυασμό του είναι πολύ άξιοι συμπολίτες και συμπολίτισσές μας, άλλοι με πείρα στην αυτοδιοίκηση, άλλοι νέοι και νέες επαγγελματίες απ' όλες τις κοινωνικές τάξεις και όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Όλοι τους ζουν σε αυτή τη πόλη και είναι έτοιμοι να προσφέρουν.

Η ανάπτυξη του τόπου θέλει ευαισθητοποιημένους πολίτες με προτάσεις και άξιους ταγούς με στόχους, να διεκδικούν και να υλοποιούν λύσεις. Αλλά παράλληλα να λογοδοτούν για την αποτελεσματικότητα επίτευξης των στόχων αυτών καθημερινά.

LR: Tι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα τα καταφέρετε;

ΑΠ: Όπως είπα και πριν αγαπώ πολύ τη Λαμία. Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου. Θέλω να είμαι περήφανος όμως και για την πόλη μου. Είμαι στην πιάτσα 32 χρόνια. Ξέρω κάθε γωνιά της, κάθε δρόμο της, κάθε συνοικία της, κάθε χωριό της. Με βοήθησε άλλωστε η ενασχόλησή μου με τη μουσική, τόσα χρόνια να βρίσκομαι σε όλο το Δήμο μας. Ακούω τους ανθρώπους, τους πολίτες, τους φίλους, τους συγγενείς, γιατί όλοι έχουμε κοινά προβλήματα αλλά και κοινά όνειρα και κοινές φιλοδοξίες για να κάνουμε καλύτερη τη διαβίωση μας και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.

Ανέκαθεν πίστευα πως η Λαμία μας μπορεί γίνει το Κέντρο της Ελλάδας κι όχι απλά να βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας. Πρέπει επιτέλους να βάλουμε προτεραιότητες και να στρωθούμε στη δουλειά. Και πιστεύω ότι... το 'χουμε.

LR: Τι θα μπορούσε να γίνει για να αλλάξει η εικόνα, Δεν είναι και τόσο εύκολο.

ΑΠ: Τίποτα δεν είναι εύκολο. Αλλά το πιστεύουμε, το έχουμε βάλει ως στόχο και θα τα καταφέρουμε. Να γίνει επιτέλους η Λαμία μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Η ιστορία του τόπου και του πολιτισμού, που κουβαλάει είναι τεράστια. Είναι περιτριγυρισμένη από Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμο, Υπάτη, Παύλιανη, τόπους με ιδιαίτερους και ισχυρούς συμβολισμούς.

Τόπους που μπορούν να αποτελέσουν αυτόνομους τουριστικούς προορισμούς. Δυστυχώς όμως μένουν ουσιαστικά αναξιοποίητοι. Αυτοί αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος μας. Είναι επίσης ο αγροτουρισμός και οι υπόλοιπες μορφές τουρισμού που μπορούν να φέρουν τις πολυπόθητες επενδύσεις στη περιοχή. Οι νέες τεχνολογίες, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο που διεκδικούμε να γίνει πάλι, όπως άλλωστε όλοι οι φορείς της Περιφέρειας, Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Μόνο έτσι μπορεί να τονωθεί η επιχειρηματικότητα και η οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

LR: Η Λαμία μπορεί να μην είναι μια ακόμη στάση και να γίνει προορισμός;

«Η Λαμία μπορεί να γίνει ένα εργαστήρι Πολιτισμού και ιδεών»

ΑΠ: Φυσικά και μπορεί. Απαραίτητη προϋπόθεση να σέβεσαι τους επισκέπτες. Άρα να έχεις "καθαρή πόλη", παντού σε όλο το Δήμο. Το κυκλοφοριακό επίσης είναι θέμα καθημερινότητας, που πρέπει επιτέλους να βρει λύση. Το θέμα της εμπέδωσης της ασφάλειας του πολίτη είναι σημαντικό και η επανενεργοποίηση της δημοτικής αστυνομίας θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Αξιοποίηση σημείων της πόλης (Κάστρο, Μουσείο, Άγιος Λουκάς κλπ) αφού αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό στον τουριστικό ρεύμα που κινείται στον άξονα Δελφοί - Καλαμπάκα. Αξιοποίηση της Έκθεσης Λαμίας, τώρα μάλιστα που μας ευνοεί πια και το νομοθετικό πλαίσιο. Ανάπτυξη και αξιοποίηση (επιτέλους) του γεωθερμικού μας πεδίου που βρίσκεται παντού στο δήμο μας. (Θερμοπύλες, Ψωρονέρια, Υπάτη).

LR: Επειδή ασχολείσαι με τη μουσική και ξέρω ότι την αγαπάς, στον τομέα του πολιτισμού τι θα μπορούσε να γίνει;

ΑΠ: Και εδώ χρειάζεται οργάνωση και προγραμματισμός. Όχι σπασμωδικές, ανούσιες κινήσεις, χωρίς στο τέλος να υπάρχει ουσία. Η Λαμία μπορεί να γίνει ένα εργαστήρι Πολιτισμού και ιδεών. Χρειάζονται στοχευμένες πολιτιστικές δράσεις με εξωστρέφεια και ουσιαστική συμμετοχή των όλων των πολιτιστικών ομάδων της περιοχής. Πρέπει να δοθεί έμφαση στη κοινωνική πολιτική του Δήμου με περαιτέρω διερεύνηση των  κοινωνικών δομών μεσούσης της κρίσης ώστε κι ο αδύναμος συμπολίτης να καταλάβει ότι είμαστε δίπλα του. Επίσης με απαρχή το κλειστό Κολυμβητήριο το οποίο χρηματοδότησε η Περιφέρεια με 9,5 εκατομμύρια ευρώ και υλοποιεί ο Δήμος να βελτιώσουμε τις αθλητικές υποδομές της πόλης. 

Ανέκαθεν πίστευα πως η Λαμία μας μπορεί γίνει το Κέντρο της Ελλάδας κι όχι απλά να βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας»

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα υπάρχουν σε ένα κοστολογημένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα. Πολλά από αυτά προέρχονται απ' την Πλατφόρμα Διαλόγου με τους Πολίτες, μια καινοτομία που μπήκε στη καθημερινότητά μας από το Συνδυασμό μας "Λαμία Περήφανη Πόλη" και σύντομα θα είναι στα χέρια όλων των πολιτών του Δήμου.

Έτσι ουσιαστικά συνδιαμορφώνουμε το αύριο του τόπου. Πιστεύω ήρθε η ώρα να κάνει η Λαμία μας το μεγάλο άλμα. Να γίνει τόπος παραγωγής ιδεών, πολιτισμού, έρευνας, καινοτομίας και πρωτοβουλιών.
Το οφείλουμε στους προγόνους μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας. Πρέπει όμως να είμαστε ενωμένοι την επόμενη μέρα. Γιατί όπως πολύ σωστά είπε στη παρουσίαση ο Θύμιος Καραΐσκος οι λακκούβες και τα σκουπίδια δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε κόμμα.

LR: Για το αποτέλεσμα των εκλογών τι πιστεύεις

ΑΠ: Εντάξει τι με ρωτάς τώρα. Είμαι με τον Θύμιο Καραΐσκο και είναι φυσικό να σου απαντήσω ότι θα είναι ο νικητής. Επειδή, όπως σου είπα στην αρχή της κουβέντας μας, είμαι για πολλά χρόνια συνεχώς μέσα στην πιάτσα και έχω συμμετάσχει και σε άλλες εκλογές, μπορώ να σου πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο επόμενος δήμαρχος Λαμιέων θα είναι ο Θύμιος Καραΐσκος. Και σημειώστε και αυτό. Το αποτέλεσμα για κάποιους θα κρύβει μεγάλες εκπλήξεις.

LR: Δηλαδή τι εννοείς;

ΑΠ: Εννοώ ότι κάποιοι θα εκπλαγούν από τα ποσοστά και τα νούμερα που περιμένουν, σε σχέση με αυτά που θα δουν το βράδυ των εκλογών. Μη με ρωτήσετε περισσότερα. Ένας μήνας και κάτι είναι.. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!

 

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δημήτρης Αργυρίου γεννήθηκε στη Λαμία το 1968 από Δασκάλους Γονείς. Είναι παντρεμένος με τη Γωγώ Ζάχαρη κι έχουν ένα αγοράκι. Επίσης ασχολείται με τη Μουσική.

- 1986 Απόφοιτος Μουστάκειου Λυκείου Λαμίας.
- 1993 Πτυχιούχος Εκπαιδευτικός Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ.
- 1995 Καθηγητής σε  Δημόσια Γυμνάσια Λύκεια, Δημόσια Ιδιωτικά ΙΕΚ
- 1999 Διορίσμος με ΑΣΕΠ ως Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Δημου Αταλάντης & 2008 μετάταξη Π.Ε. Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς
- 2006 - 2010: Νομαρχιακός  Σύμβουλος  Νομ/κής Αυτ/σης Φθιώτιδας  Εντεταλμένος Πολιτιστικών.
- 2010 ως σήμερα: Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς. Αντιπρόεδρος Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε, Αντιπρόεδρος ΟΠΑΣΤΕ, Μέλος Οικονομικής Επιτροπής


 

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ