«Αναλαμβάνω την ευθύνη…»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Αναλαμβάνω την ευθύνη…»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 20:50
«Αναλαμβάνω την ευθύνη…»

Στη μάχη των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, εκτός από μία αναμέτρηση μεταξύ έμπειρων και «πρωτάρηδων», θα υπάρξει και η αναμέτρηση όσων προέρχονται από πολιτικά κόμματα με εκείνους που διατηρούν την ταυτότητα του ανεξάρτητου.

Η υποψηφιότητα του Απόστολου Γκλέτσου για την Περιφέρεια Στερεάς θα αναμετρηθεί και στις δύο παραπάνω κατηγορίες. Με εμπειρία δύο θητειών σα Δήμαρχος, γνωρίζει από αυτοδιοικητικά προβλήματα και γενικότερα από διοίκηση και κατατάσσεται στους έμπειρους υποψηφίους.

Στο κομμάτι επίσης της επιρροής ή της ανεξαρτησίας, με πείσμα καταθέτει ότι είναι μακριά από κόμματα και χρώματα. «Τιμούμε τα κόμματα, αλλά δεν θέλουμε χρίσματα. Τα χρίσματα καταργούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση... », είπε στην πρόσφατη ομιλία του με αφορμή τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στη Λαμία.

«Στόχος μας είναι η Στερεά Ελλάδα το βράδυ των εκλογών να φωτιστεί και όχι να χρωματιστεί...», τονίζει μιλώντας στο LamiaReport μπαίνοντας στην τελική για τις εκλογές του Μαΐου.

Εκεί καταφέραμε να ξεκλέψουμε λίγη ώρα από τον πολύτιμο προεκλογικό του χρόνο προκειμένου να μας μιλήσει για την πορεία του συνδυασμού του «Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση» στις πρώτες… μεταμνημονιακές καλλικρατικές εκλογές.

Συνέντευξη:

LRΕίχαμε συνηθίσει να σας αποκαλούμε Δήμαρχο, όμως πλέον έχετε αποκλειστικά την ιδιότητα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να αλλάξετε βαθμό αυτοδιοίκησης;

ΑΠ: Το χω πει και δε θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω ότι κάθε αυτοδιοικητικός, όπως και κάθε πολιτικός δε θα πρέπει να παραμένει στο χώρο του περισσότερο από δύο θητείες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα προλαβαίνεις να διορθώσεις προβλήματα, να δείξεις έργο για τους πολίτες και γενικά τις καλές σου προθέσεις.  Μετά γίνεται επάγγελμα. Πρέπει να δίνεις χώρο σε νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες να συνεχίσουν να χτίζουν στις βάσεις που έθεσες. Το ίδιο ισχύει και για την Περιφέρεια. Έχω δηλώσει ότι έχω ακόμη οκτώ χρόνια να τα δώσω όλα για τη Στερεά Ελλάδα πριν αποσυρθώ.

«Στόχος μας είναι η Στερεά Ελλάδα το βράδυ των εκλογών να φωτιστεί και όχι να χρωματιστεί...»

LRΥπήρχε όμως και το θέμα της ονομασίας των Βόρειων Γειτόνων μας, μία εξέλιξη που σας ώθησε έτσι και αλλιώς σε παραίτηση από το αξίωμα του Δημάρχου…

ΑΠ: Εγώ τις υποσχέσεις μου τις κρατώ. Υπάρχουν κέντρα και παράκεντρα εξουσίας που εκβιάζουν το πολιτικό μας σύστημα. Αυτό που λέω στους ανθρώπους που συναντώ είναι ότι δεν είμαι από εκείνους που εκβιάζονται. Για αυτό και ξεκάθαρα τόνισα στην ομιλία μου ότι αναλαμβάνω την ευθύνη. Αυτά που λέω προεκλογικά ισχύουν και μετά. Ο κόσμος έχει αγριέψει από την κοροϊδία και από αυτούς που φυλάνε την καρέκλα τους και παρουσιάζεται δικαιολογημένα καχύποπτος. Σε όλους αυτούς δίνω όρκο τιμής. Όπως έδωσα και ενώπιον των ηρώων μας για τη Μακεδονία μας, ότι είναι μία και Ελληνική.

LRΚαι για το Πανεπιστήμιο Στερεάς;

ΑΠ: Εννοείται. Τόλμησε κανείς να τα βάλει με τον Υπουργό που συνεχίζει το σχέδιο για να καταντήσουν τη Στερεά Ελλάδα παράρτημα της Θεσσαλίας; Αντίθετα βγήκα από την πρώτη στιγμή και δήλωσα ότι θα κάνω τα πάντα αυτό να αλλάξει. Αν δεν τα καταφέρω να επανιδρύσω το Πανεπιστήμιο Στερεάς στην πρώτη τετραετία της θητείας μου θα πάω σπίτι μου. Δεν έχω καμία ανάγκη τις καρέκλες, το μόνο που θέλω είναι να είμαι χρήσιμος. Αν δεν μπορώ να πετύχω τα αυτονόητα τότε ποιος ο λόγος να έχω τους τίτλους.

LR: Το έχετε ξαναπεί αυτό με τα αυτονόητα…

ΑΠ: Και δεν είναι αλήθεια; Οι επικεφαλής μόνιμα κρύβονται πίσω από την γραφειοκρατία και τις εμπλεκόμενες αρμοδιότητες. Είναι δυνατόν να πας στον άλλον που πνίγεται ή καίγεται και να του πεις δεν είναι δική μου αρμοδιότητα ή εγώ είπα στους κυβερνώντες κι αυτοί δεν το έκαναν; Αν δεν νοιώθεις το πρόβλημα του πολίτη σαν πρόβλημα δικό σου, τότε φυσικό είναι να τον ξεχάσεις και να τον εγκαταλείψεις στο έλεος του Θεού.

LR: Ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της παράταξής σας; Πιστεύει ότι αντιπροσωπεύετε κάτι διαφορετικό;

«Έχω ένα όραμα να παλέψουμε όλοι μαζί και να πετύχουμε»

ΑΠ: Η Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση στηρίζεται σε ορισμένους βασικούς άξονες. Είδατε ότι γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είμαστε ρεαλιστές. Επίσης η συνέπεια λόγων και έργων είναι αδιαπραγμάτευτη. Για αυτό και μπορώ και δίνω όρκο τιμής. Επόμενος βασικός άξονας είναι η ενότητα. Έχω ένα όραμα να παλέψουμε όλοι μαζί και να πετύχουμε. Αν δεν είναι μαζί μας ο κόσμος δε φτάνουμε μόνο εμείς. Όπως επίσης και σε επίπεδο συνδυασμών, όποιος από τους εκλεγμένους πιστεύει αυτά που εξαγγέλλει προεκλογικά (που σχεδόν πάντα είναι καλά) τον θέλουμε και αυτόν συνοδοιπόρο στην προσπάθεια ανάδειξης της Στερεάς.

Υπάρχει όμως και ο βασικός άξονας της διαφάνειας – ενημέρωσης του κόσμου για όσα πράττουμε. Δίνουμε λόγο στον πολίτη που πάνε τα λεφτά του. Κανένα κόμμα και κανένας συνδυασμός δεν έβγαλε από την τσέπη του ένα ευρώ για να γίνει έστω μια λακκούβα. Είναι λεφτά του κοσμάκη. Κάποιοι εξ αυτών αγωνιούν για το μεροκάματο και αν θα έχουν αύριο να ταΐσουν το παιδί τους. Σε όλον αυτόν τον κόσμο λογοδοτούμε και πιστεύω ότι καταλαβαίνει ποιος λέει αλήθειες, κάτι που εισπράττω στον τρόπο που μας υποδέχονται στις περιοχές τους.

LR: Με λίγα λόγια πως σκέφτεστε ότι μπορεί να είναι η Στερεά Ελλάδα με Γκλέτσο ως Περιφερειάρχη;

«Σε μια Περιφέρεια που ευημερεί πραγματικά και όχι σε δείκτες, η παρουσία μου εγγυάται ότι κανείς δεν θα την αδικήσει»

ΑΠ: Ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν μ’ αρέσουν τα λόγια αλλά τα έργα. Έχουμε πρόγραμμα και ανθρώπους να το υλοποιήσουμε. Ζητάμε την ανάπτυξη, όχι όμως μόνο σε αριθμούς, αλλά στην πραγματική οικονομία.

Να δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες, να αξιοποιήσουν τη γη και τη θάλασσα και φυσικά τις απίστευτες ομορφιές αυτού του τόπου. Στις βιομηχανίες και στις επιχειρήσεις, τη δυνατότητα να δυναμώνουν και να εξελίσσονται υπέρ των ανθρώπων και ποτέ σε βάρος αυτών και του περιβάλλοντος.

Σε μια Περιφέρεια που ευημερεί πραγματικά και όχι σε δείκτες, η παρουσία μου εγγυάται ότι κανείς δεν θα την αδικήσει. Δε θα της στερήσει τίποτα από όσα της αναλογούν και θα λειτουργεί περήφανα όπως αξίζει στη Στερεά Ελλάδα. Την πατρίδα των μεγάλων ηρώων της επανάστασης, την περιοχή σύμβολο της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης, το κέντρο της Ελλάδας και ολόκληρης της γης.

Είναι δέσμευση και το ξαναλέω: ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ…

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ