«Η ευημερία του τόπου είναι ευθύνη όλων μας»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η ευημερία του τόπου είναι ευθύνη όλων μας»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 08:15
«Η ευημερία του τόπου είναι ευθύνη όλων μας»

Οι γυναίκες καταλαμβάνουν ένα σημαντικό κομμάτι στο ψηφοδέλτιο «Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση», του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Απόστολου Γκλέτσου.

Σύμφωνα με τον ίδιο αναζητούσε πρόσωπα άφθαρτα και συγχρόνως δυναμικά για το ψηφοδέλτιο του, με βασικό γνώμονα το ενδιαφέρον τους για τον τόπο και τον συνάνθρωπο. Την ανιδιοτελή προσφορά…

Σε αυτήν του την προσπάθεια μία από τις συνοδοιπόρους είναι και η οδοντίατρος, Σοφία Αγγελοπούλου – Παπανικολάου, που κατεβαίνει πρώτη φορά σε εκλογές, λέγοντας «ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΛΕΤΣΟ», ζητώντας κι εκείνη να βάλει ένα λιθαράκι σε μια ανιδιοτελή προσπάθεια για την ευημερία του τόπου της.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 LR: Κα Αγγελοπούλου, πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά δεδομένου ότι έως τώρα δεν είχατε παρόμοια δραστηριότητα;

ΑΠ: Είναι αυτονόητο ότι η απόφασή μου πηγάζει από την αγάπη για τον τόπο μου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανα το βήμα αυτό, γιατί κουράστηκα να βλέπω την περιοχή μας να κλείνεται σε μια εσωστρέφεια καταστροφική για όλους μας.

Μια εσωστρέφεια που σε συνδυασμό με την αδράνεια, τη μοιρολατρεία, τη συνεχή μετατόπιση ευθυνών και άλλους εξωγενείς παράγοντες έχει σαν αποτέλεσμα να γινόμαστε ουραγοί σε σχέση με άλλους νομούς και περιφέρειες. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι χρέος όλων μας να ενεργοποιηθούμε, να βγούμε μπροστά με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας μας και να παλέψουμε ώστε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση άρδην.

Να ενισχύσουμε την περιφέρειά μας, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, ένα εκ των οποίων είναι σαφέστατα η γεωγραφική της θέση. Να κάνουμε την καρδιά της Ελλάδας να χτυπάει, επιτέλους, στο κέντρο της.

 LR: Πώς αντιμετώπισαν οι δικοί σας άνθρωποι την απόφασή σας αυτή;

ΑΠ: Θεωρώντας το θεσμό της οικογένειας ιερό και τη δική μου οικογένεια, τη μεγαλύτερη επένδυση που έχω κάνει στη ζωή μου, ουδέποτε θα έκανα κάτι που θα διατάρασσε έστω και στο ελάχιστο την ισορροπία της. Από την πρώτη στιγμή, είχα την αμέριστη συμπαράσταση του συζύγου, των παιδιών μου και όλων των οικείων μου προσώπων, οι οποίοι ομολογώ ότι με εξέπληξαν θετικά με τον ενθουσιασμό τους για το νέο μου αυτό εγχείρημα.

Έτσι αυτή την στιγμή, χωρίς υπερβολή, η οικογένειά μου αποτελεί την ομάδα κρούσης στον αγώνα μου με έμπρακτη υποστήριξη και καθημερινή δουλειά.

 LR: Γιατί με τον Απόστολο Γκλέτσο;

Οι συμπολίτες μας να είναι βέβαιοι πως θα τιμήσουμε την εντολή τους με όλη μας την ψυχή..

ΑΠ: Ο Απόστολος είναι ένας άνθρωπος δοκιμασμένος στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου έχει επιδείξει και το ζήλο και το έργο του. Ένα έργο που επιτέλεσε με ήθος, αξιοπρέπεια και περίσσεια ανθρωπιά. Θεωρώ επίσης ότι μας ενώνει ένα κοινό όραμα και μια ανιδιοτελής διάθεση προσφοράς. Μακριά από συμφέροντα και μικροπολιτικές, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Στερεάς Ελλάδας και της Φθιώτιδας. Με διάθεση για συγκρούσεις, όπου απαιτείται, αλλά και για συναίνεση και συμπόρευση, με όποιον απαιτείται, όταν με αυτόν τον τρόπο θα λυθούν προβλήματα για τον τόπο. Στην ερώτηση λοιπόν την οποία δέχομαι πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα «Γιατί με τον Απόστολο Γκλέτσο;» απαντώ: ΜΟΝΟ με τον Απόστολο Γκλέτσο.

 LR: Η δημόσια εικόνα του έχει πολλές φορές προκαλέσει ποικιλοτρόπως την προσοχή των ΜΜΕ, πού το αποδίδετε;

ΑΠ: Ο Γκλέτσος είναι ένας ειλικρινής, αυθόρμητος άνθρωπος, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Ένας άνθρωπος που δε φιμώνεται εύκολα όταν βλέπει απέναντί του την αδικία. Γι' αυτό το λόγο διαφέρει από αυτό που ξέρουμε και εννοούμε μέχρι σήμερα με τον όρο πολιτικός.

 LR: Είστε αισιόδοξη για το αποτέλεσμα; Και αν ναι, πού το στηρίζετε;

ΑΠ: Απόλυτα, και αυτό πηγάζει από τις αντιδράσεις του κόσμου που έρχομαι καθημερινά σε επαφή. Άνθρωποι που ζητούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τους στόχους μας προσφέροντας μας τη βοήθειά τους. Άνθρωποι που στο πρόσωπό τους διακρίνω την ελπίδα και την εμπιστοσύνη στον συνδυασμό μας. Αυτό το ενθαρρυντικό και συνάμα συγκινητικό κλίμα, που βιώνουμε καθημερινά, μας δίνει τη δύναμη και την αισιοδοξία να συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Γιατί ο αγώνας μας έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Είτε αυτές λέγονται καλύτερη οδοποιία, είτε λέγονται ευκαιρίες με νέες θέσεις εργασίας στο νομό και την Περιφέρεια, είτε λέγονται αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, είτε λέγονται εν τέλει αναβάθμιση του επιπέδου ζωής και της καθημερινότητας του πολίτη.

Κλείνοντας θα ήθελα να διατυπώσω μια ευχή και μία υπόσχεση: Σ' αυτή τη κούρσα διεκδίκησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην οποία καλούμαστε να αναμετρηθούμε με αξιόλογους ανθρώπους και συνδυασμούς, οι συμπολίτες μας να μας δώσουν την ευκαιρία να κόψουμε πρώτοι το νήμα και να είναι βέβαιοι πως θα τιμήσουμε την εντολή τους με όλη μας την ψυχή.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ