Με εμπειρία και αγάπη για τη Φθιώτιδα και τη Στερεά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με εμπειρία και αγάπη για τη Φθιώτιδα και τη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 09:18
Με εμπειρία και αγάπη για τη Φθιώτιδα και τη Στερεά

Με καταγωγή από το Κουμαρίτσι Φθιώτιδας και μεγαλωμένος στη Λαμία, ο Βασίλης Μαστρογιάννης, πρώην Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ζητεί την ψήφο των συμπατριωτών του στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας με το συνδυασμό «Στερεά Υπεροχής» του Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη γνωρίζονται πολλά χρόνια, ενώ έχουν συνεργαστεί στενά στο Υπουργείο, για αυτό και αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση να συμπορευτούν για την Περιφέρεια Στερεάς.

Το βιογραφικό του είναι πλούσιο σε τίτλους και η εμπειρία του στη δημόσια διοίκηση, του επιτρέπει όπως μας λέει να υποσχεθεί ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να αλλάξει πρόσωπο η περιοχή. Ειδικά η Φθιώτιδα για την οποία από όσες θέσεις ευθύνης έχει αναλάβει, έχει φροντίσει για το καλύτερο…

Συνέντευξη:

LR: Κε Μαστρογιάννη ένα πρώτο ερώτημα θα μπορούσε να είναι γιατί με τον Δημήτρη Αναγνωστάκη και τη Στερεά Υπεροχής

ΑΠ: Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν είναι ένας δοκιμασμένα ικανός άνθρωπος, διετέλεσε Δήμαρχος Χαλκίδας, Βουλευτής και Γενικός Γραμματέας ενός από τα πιο δύσκολα Υπουργεία, όπως είναι αυτό της Προστασίας του Πολίτη και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες. Άρα έχει δοκιμαστεί σε διοίκηση υψηλού επιπέδου και κατά κοινή ομολογία με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ένας δεύτερος και εξίσου σημαντικός λόγος είναι ότι γνωριζόμαστε χρόνια, συμπορευτήκαμε πολιτικά και ξέρω τι μπορεί να κάνει, αφού συνεργαστήκαμε στενά για ένα διάστημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

LRΟι εκλογές πλησιάζουν, μπορείτε να μας πείτε πώς βλέπετε μέχρι τώρα την αποδοχή του κόσμου και την υποστήριξη στο συνδυασμό σας;

ΑΠ: Ο κόσμος πιστεύω ότι είδε με μεγάλο ενδιαφέρον το νέο αυτό συνδυασμό με νέους ανθρώπους άφθαρτους, αλλά με γνώση των προβλημάτων της περιοχής και διάθεση να αντιστρέψουν αυτή την καθοδική πορεία που έχει πάρει ο τόπος τα πολλά τελευταία χρόνια.

Η Στερεά Υπεροχής είναι ένας Αυτοδιοικητικός Συνδυασμός που τον απαρτίζουν ικανοί άνθρωποι, επιστήμονες, οι περισσότεροι δραστηριοποιούνται σε διάφορες παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής και πιστεύω ότι όλοι όσοι καταγόμαστε από αυτόν τον τόπο έχουμε δείξει με πολλούς τρόπους στο παρελθόν ότι τον αγαπάμε, παλέψαμε από όπου κι αν βρεθήκαμε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπατριωτών μας και δεν αδιαφορήσαμε ποτέ, όχι μόνο όταν μας ζητήθηκε βοήθεια, αλλά και όταν βλέπαμε ότι υπήρχε ένα ζήτημα που μπορούσαμε να παρέμβουμε το κάναμε με δική μας πρωτοβουλία.

LRΠροφανώς αναφέρεστε σε κάποια συγκεκριμένα γεγονότα…

ΑΠ: Όταν βρεθήκαμε από μια ευτυχή συγκυρία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το πρώτο εξάμηνο του 2015, πρώτο μας μέλημα όσων καταγόμαστε από τη Στερεά και εμού προσωπικά που κατάγομαι όπως ξέρετε από τη Λαμία, ήταν να ενισχύσουμε θεσμικά και επιχειρησιακά, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

• Έτσι υπογράψαμε άμεσα προγραμματικές συμφωνίες με τους Δήμους Λαμιέων και Λοκρών για ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών.

• Ενισχύσαμε με νέο προσωπικό τις Αστυνομικές Υπηρεσίες (κρατήσαμε στη Φθιώτιδα τους υπηρετούντες στις φυλακές Δομοκού).

• Δημιουργήσαμε  νέες δομές όπως οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες που πηγαίνουν πλέον στις απομακρυσμένες περιοχές και δηλώνουν παρόν στους ξεχασμένους μέχρι τότε κατοίκους, κυρίως της τρίτης ηλικίας και τους εξυπηρετούν.

Όσον αφορά τώρα το Πανεπιστήμιο, γνωρίζετε πολύ καλά ότι ήμουν από τους πρωτεργάτες της κίνησης για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς και απετέλεσε ιδιαίτερη τιμή για μένα να συμμετέχω στην ομάδα Τεκμηρίωσης, μετά από ομόφωνη απόφαση της Π.Ε.Δ. Στερεάς,  με Επικεφαλής  τον Καθηγητή Γιάννη Πανούση.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, συνεχίζω να πιστεύω ότι η Τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει μοχλό  ανάπτυξης για την περιοχή, να πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη σύνδεση πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας με την επιστήμη, την ανάπτυξη των τεχνολογιών, αλλά όλα αυτά να είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες του τόπου μας. Να μην ξεχνάμε βέβαια και την ανάγκη ανάδειξης του Πολιτιστικού μας Πλούτου που όμοιός του δεν υπάρχει σε όλον τον κόσμο και σήμερα ρημάζει (πχ Θερμοπύλες, αρχαιολογικός χώρος Κύνου κλπ)

Γι’ αυτά όμως θα μιλήσουμε εν ευθέτω χρόνο.

LRΤι έχετε να πείτε στους Πολίτες της Στερεάς και ειδικότερα της Φθιώτιδας;

 ΑΠ: Εμείς  θέλουμε  τη στήριξη όλων των Πολιτών της Στερεάς. Δεν έχουμε τη λογική ούτε των περιχαρακώσεων, ούτε των αποκλεισμών.

 Ο κόσμος  βέβαια έχει έναν  βασικό διαχωρισμό ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση, αλλά πιστέψτε με έχω δει και έχω γνωρίσει προοδευτικούς και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους σε όλο το φάσμα του πολιτικού Δημοκρατικού Τόξου (και αντίστροφα).

 Όλοι με την στήριξη και την παρουσία τους μπορούν να συνεισφέρουν στο να κάνουμε τη Στερεά πρότυπο ανάπτυξης, αλλά και στήριξης των κοινωνικά απειλούμενων και των οικονομικά ασθενέστερων, ενισχύοντας το κοινωνικό δίκτυο προστασίας.

Δεν θα έρθουμε να απαξιώσουμε ότι καλό έχει γίνει, αλλά να χτίσουμε πάνω σε οτιδήποτε θετικό και να δημιουργήσουμε, σύμφωνα όμως με τις ιδέες και το Στρατηγικό μας σχέδιο, υποδομές και προϋποθέσεις συνεργασίας με όλους για τη Στερεά του μέλλοντος.

LRΠως φαντάζεστε τις συνεργασίες με τους άλλους συνδυασμούς της Περιφέρειας;

ΑΠ: Με την απλή αναλογική πραγματώνεται η επιταγή του Συντάγματός μας για Λαϊκή Κυριαρχία. Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστούμε, θα αναγκαστούμε να αναπτύξουμε κουλτούρα συνεργασίας . Γι’ αυτό στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο χρειάζονται άνθρωποι που πιστεύουν στη συναίνεση, στη συνεννόηση κι όχι αυτοί που  πιστεύουν στο διχασμό και τις ακραίες πολιτικές και προσωπικές συμπεριφορές.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, αλλά και όλοι εμείς που αποτελούμε τον συνδυασμό Στερεά Υπεροχής μπορούμε να συνθέσουμε αφού πιστεύουμε στη συνεργασία και το έχουμε αποδείξει στην πράξη. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους, ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του.

Για ένα πράγμα μπορώ να διαβεβαιώσω τον Στερεοελλαδίτη Πολίτη και ειδικότερα τον Πολίτη της Φθιώτιδας, ότι θα δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για να αλλάξει πρόσωπο η περιοχή μας, γιατί έχω βαθειά την πεποίθηση ότι:

ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΜΕ ΓΝΩΣΗ – ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ