Η δυναμική Αρχιτέκτων - Μηχανικός που κατεβαίνει με τον Γκλέτσο στη Φθιώτιδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η δυναμική Αρχιτέκτων - Μηχανικός που κατεβαίνει με τον Γκλέτσο στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 08:18
Η δυναμική Αρχιτέκτων - Μηχανικός που κατεβαίνει με τον Γκλέτσο στη Φθιώτιδα

Η Λαμιώτισσα Μαρία Λεπίδα είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας και έμπνευσης. Είναι Αρχιτέκτων - Μηχανικός και εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές, στην «Διαχείριση Τεχνικών Έργων» του ΕΑΠ και στην «Πληροφορική» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τη συναντήσαμε στο «Angels & Tongues», όπου είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη μαζί της, στην οποία μας απάντησε γιατί αποφάσισε να εκτεθεί ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Αποστόλου Γκλέτσου, καθώς επίσης και πως η ίδια θα μπορούσε να συμβάλλει την επόμενη μέρα στο στόχο που δεν είναι άλλος από μια καλύτερη Στερεά Ελλάδα.

Συνέντευξη:

LR: Πως αποφασίσατε να είστε υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την περιφέρεια στέρεας Ελλάδος .

Με τη συμμετοχή μου στις επερχόμενες εκλογές, θέλω να συμβάλλω ως ενεργός πολίτης στην δημιουργία μιας σύγχρονης και ευημερούσας περιφέρειας.

Θεωρώ επιτακτική ανάγκη για την ανάπτυξη της περιφέρειάς μας την απόκτηση ανταγωνιστικότητας,προσπαθώντας για τη σύγκληση του επιπέδου ευημερίας και ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων εκμεταλλευόμενοι ποιοτικά το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό μας κεφάλαιο.

LR: Γιατί επιλέξατε να είστε στο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης με τον Απόστολο Γκλέτσο;

ΑΠ: Καταρχάς ο Απόστολος Γκλέτσος με τίμησε με την πρόταση του να συμμετέχω στον πολυσυλλεκτικό συνδυασμό του. Έχει αποδείξει με τη θητεία του ως δήμαρχος Στυλίδας, πόσο αγαπά τον τόπο του και ότι μάχεται με πάθος και πείσμα μέχρι να πετύχει  το επιθυμητό αποτέλεσμα, κάτι που του αναγνωρίζουν ακόμη και οι πολιτικοί του «αντίπαλοι».

Επίσης πιστεύω ότι είναι ανοιχτός απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία μακριά από μικροκομματικές αγκυλώσεις κάτι που σηματοδοτεί και με τον τίτλο του συνδυασμού μας «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ». Η εγγύτητα,η αμεσότητά, η αποτελεσματικότητά του, στοιχεία κοινά και με τη δική μου προσωπικότητα είναι αυτά που με προσέλκυσαν να εμπιστευτώ το πρόσωπό του.

Είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για τη θέση του Περιφερειάρχη και να λειτουργήσει ως επιταχυντής ονείρων και απόψεων των νέων.

LR: Για ποιους λόγους μπορούν να σας εμπιστευθούν και να σας ψηφίσουν οι συμπολίτες μας;

ΑΠ: Μπορεί να είμαι για πρώτη φορά υποψήφια, αλλά έχω την εμπειρία να χειρίζομαι καταστάσεις και γνωρίζω τους μηχανισμούς,σαν ελεύθερος επαγγελματίας για αρκετά χρόνια αλλά και μέσα από τη θητεία μου στο Δήμο Καρπενησίου, το Δήμο Λαμιέων - Δ.Ε.Υ.Α.Λ. και την Περιφέρεια Στερεάς, με την ιδιότητα του Αρχιτέκτονα  Μηχανικού.

Κατά την άποψή μου σ’ αυτές τις εκλογές καλούμαστε να αφήσουμε τα πολιτικά και κοινωνικά στερεότυπα και να ψηφίσουμε άτομα που ανταποκρίνονται όχι μόνο στην πολιτική μας άποψη, αλλά και στην ανάγκη των Περιφερειακών Συμβουλίων ώστε να ενισχυθούν από φωνές, που θα μεταφέρουν και θα συνθέτουν τα μηνύματα της κοινωνίας μας.

LR: Ποια θεωρείται ότι είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα στην Περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας και τι πρέπει να γίνει;

Χρειάζεται να γίνει άμεση αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού

ΑΠ: Αυτή τη στιγμή η Φθιώτιδα είναι ένα πέρασμα και όχι ένας σταθμός και αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι περισσότερο γνωστή για τα πολλά διόδια και όχι για ιαματικά νερά της, τους ιστορικούς τόπους των Θερμοπυλών, της Αλαμάνας, του Γοργοποτάμου, των υπέροχων βουνών που μας περιβάλλουν.

Χρειάζεται να γίνει άμεση αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, προτάσσοντας τα τοπικά χαρακτηριστικά του νόμου μας για την δημιουργία τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος καθώς και υπηρεσιών εθνικής εμβέλειας, σε συνεργασία πάντα με την υγιή επιχειρηματικότητα.

Αξιοποίηση του πλούσιου ενεργειακού της πλούτου όπως είναι η γεωθερμία

Σε αυτή την προσπάθεια παραγωγικού εκσυγχρονισμού η Διοίκηση και το Ανθρώπινο Δυναμικό της Περιφέρειας θα πρέπει να έχουν “πρωταγωνιστικό ρόλο”. Είναι ζωτικής σημασίας η ενεργός συμμετοχή τους στη διευκόλυνση της Επιχειρηματικότητας, των Επενδύσεων και στην ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού των επιχειρήσεων, ικανού για τη λειτουργία και επέκτασή τους με διεθνείς δραστηριότητες.

LR: Πως πιστεύετε ότι μπορείτε να συμβάλετε στην αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων;

ΑΠ: Με την ενίσχυση του διοικητικού κέντρου της Περιφέρειας που το θεωρώ ως προαπαιτούμενο για την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση όλων των περιφερειακών υποθέσεων. Η Λαμία ως έδρα της Περιφέρειας πρέπει να ενισχυθεί για να μπορεί να επιτελέσει το έργο της ως κέντρο παραγωγής περιφερειακών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και προστιθέμενης αξίας.

Επίσης με την άρση των μεγάλων ανισοτήτων στην κατανομή των πόρων και των ευκαιριών μεταξύ των νομών και με σύνταξη νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού, που θα περιλαμβάνει δράσεις και έργα ισόρροπης ανάπτυξης, για παράδειγμα την αξιοποίηση του πλούσιου ενεργειακού της πλούτου όπως είναι η γεωθερμία.

LR: Ποιο θα είναι κατά την άποψη σας το διακύβευμα των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών;

ΑΠ: Πρώτον, αν οι νέες Περιφερειακές Αρχές που θα προκύψουν από τις εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής, καταφέρουν να κινητοποιήσουν τις τοπικές  κοινωνίες και παραγωγικές δυνάμεις σε συνθήκες ανάπτυξης, διαμορφώνοντας κλίμα συναίνεσης, συνεργασίας και σύνθεσης των απόψεων και της βούλησης  του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας των πολιτών.

Και δεύτερον αν η Περιφέρεια ως ηγετική φωνή συντονισμού και κυρίως ενημέρωσης και παραγωγής ευκαιριών, συμβάλει καθοριστικά στην αλλαγή νοοτροπίας ώστε από άνεργοι - επιδοτούμενοι γίνουμε δημιουργοί της ζωής μας και του μέλλοντός μας.


Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1975 και κατοικώ μόνιμα στη Λαμία, κόρη της Καίτης Κόρκου οδοντιάτρου και του Παναγιώτη Λεπίδα ορκωτού ελεγκτή, παντρεμένη με τον Βαγγέλη Κατσαούνο καθηγητή πληροφορικής. 

Σπούδασα αρχιτέκτων μηχανικός στο πολυτεχνείο Βενετίας. 

Την τρέχουσα χρονική περίοδο ολοκληρώνω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην «Διαχείριση Τεχνικών Έργων» του ΕΑΠ και στην «Πληροφορική» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .

Ως ελεύθερος επαγγελματίας αρχιτέκτων μηχανικός άσκησα το επάγγελμά μου, από το 2002 μέχρι το 2007 και μετά για ένα χρόνο εργάστηκα ως ειδικός τεχνικός σύμβουλος στη Νομαρχία Φθιώτιδας. 

Στη συνέχεια διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ και εργάστηκα σε υπεύθυνες θέσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας του Δήμου Καρπενησίου. 

Από το 2012 μέχρι το 2016 εργάστηκα στο Δήμο Λαμιέων - ΔΕΥΑΛ.

Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζομαι στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας του Νομού Φθιώτιδας.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ