«Τα ψέματα τελείωσαν…»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Τα ψέματα τελείωσαν…»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 14:33
«Τα ψέματα τελείωσαν…»

Στις 26 Μαΐου κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του…

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου οι συνδημότες μου στο Δήμο Λαμιέων θα κληθούν να επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε αυτές τις εκλογές ζητώ την ψήφο σας ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Λαμία Περήφανη Πόλη», Θύμιου Καραΐσκου.

Η δική μου άποψη είναι ότι η πόλη χρειάζεται μια πραγματική αλλαγή. Η απερχόμενη δημοτική αρχή, με την οποία εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος το 2014 δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν ανταποκρίθηκε στα καλέσματα των καιρών. Κυρίως δεν υλοποίησε όσα είχε υποσχεθεί πριν από πέντε χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων.

Αυτό το γνωρίζω καλά από μέσα, καθώς η μη τήρηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων στάθηκε η αφορμή να διαχωρίσω τη θέση μου από την πλειοψηφία και να ακολουθήσω τον μοναχικό δρόμο του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου.

Για μένα ήταν επιλογή ζωής, ως αδιαπραγμάτευτος όρος της αξιοπρέπειας και της αξιοπιστίας μου, ώστε να μη λέω άλλα και άλλα να κάνω. Να βλέπω το ίδιο τους πολίτες είτε με έχουν ψηφίσει είτε όχι. Και επιπλέον να μην επιτρέψω να συνδεθεί το όνομά μου με μια δημοτική αρχή που συνεδριάζει με τη βοήθεια των ΜΑΤ.

Η στάση μου αυτή, που επαναλαμβάνω είναι στάση ζωής, από κάποιους – ελάχιστους ευτυχώς – παρουσιάστηκε ως αδυναμία, ως μέσο πίεσης για αξιώματα ή ακόμη και ως παράπονο για μη ανάληψη θέσης ευθύνης. Εγώ που ξέρω την αλήθεια πραγματικά γελάω με την κακοήθειά τους. Όπως γελάει και η συντριπτική πλειοψηφία  των δημοτών που εκτός της αλήθειας αναγνώρισε εμπράκτως το σημαντικό ρόλο που έπαιξα ακόμη και ως ανεξάρτητος σύμβουλος.

Δε με ενδιέφεραν ποτέ τα αξιώματα και όπου ασχολήθηκα το έκανα γιατί δεν μπορώ να βλέπω την αδικία, ενώ αισθάνομαι μόνιμα την υποχρέωση να βοηθώ τον συνάνθρωπό μου που έχει ανάγκη. Η αποζημίωση για τον κόπο μου, για τις ώρες που ξοδεύω με τα προβλήματα των ανθρώπων αυτής της πόλης, είναι ένα απλό ευχαριστώ όσων βρίσκουν το δίκιο τους. Στο ειλικρινές χαμόγελο του απλού ανθρώπου, του μεροκαματιάρη, του επαγγελματία, του μισθωτού ή του άνεργου που με εμπιστεύεται να είμαι η φωνή του στο δημοτικό συμβούλιο. Επιπλέον εδώ είναι η πόλη μου. Εδώ μεγαλώνω την οικογένειά μου. Αυτό από μόνο του είναι ένα σημαντικό κίνητρο για οποιονδήποτε αποφασίζει να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση.

Σε όσους συνυποψήφιους διακρίνεται ανιδιοτέλεια, ηθική, όρεξη και επιπλέον ότι έχουν το θάρρος να υψώσουν ανάστημα στο άδικο από όπου κι αν προέρχεται, δώστε τους την ψήφο σας.

Στις 26 Μαΐου τα ψέματα τελειώνουν… Προσωπικά πιστεύω ότι το αποτέλεσμα της κάλπης είτε θα με δικαιώσει για τη στάση μου, είτε θα μου αποδείξετε ότι δε χρειάζεστε ανθρώπους σαν και μένα.

Σε κάθε περίπτωση «κάθε κατεργάρης σε λίγες ημέρες θα πάει στον πάγκο του» όπως λέει ο θυμόσοφος λαός.

Αν αξίζω την εμπιστοσύνη σας λοιπόν τιμήστε με, με την ψήφο σας….

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ