Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την επόμενη μέρα… Σκέψεις, όραμα και δράσεις για τον Νομό Φθιώτιδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την επόμενη μέρα… Σκέψεις, όραμα και δράσεις για τον Νομό Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 18:14
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την επόμενη μέρα… Σκέψεις, όραμα και δράσεις για τον Νομό Φθιώτιδας
Από τον Κώστα Αποστολόπουλο
 
πρώην θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας
και Κτηνιατρικής, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,
και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Νομού Φθιώτιδας,
στον συνδυασμό του Φάνη Σπανού «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας»

 

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, γεννιούνται στους πολίτες προσδοκίες και απαιτήσεις για την επόμενη μέρα. Το όραμα και οι δράσεις των εκπρόσωπων που θα επιλεγούν πρέπει να ανταποκρίνεται στις κοινωνικέςανάγκες.

Ο«Κλεισθένης Ι», το νέο θεσμικό πλαίσιο, απαιτεί αλλαγές, με  πρώτη, την αλλαγή της πολιτικής κουλτούρας.

Απαιτεί ένα διευρυμένο πλαίσιο συνεργασίας και συναίνεσης στη λήψη αποφάσεων, που θα πρέπει να ανταποκρίνονται απόλυτα στα νέα δεδομένα και στις προσδοκίες των πολιτών.

Στη νέα αυτή εποχή για την Αυτοδιοίκηση, είναι απαραίτητη από την πλευρά των πολιτών η ώριμη και προσεκτική επιλογή προσώπων, τα οποία επιβάλλεται να είναι πρόσωπα συναινετικά, συνεργάσιμα, αποτελεσματικά.

Όταν το 2014 αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δημιουργήσαμε μια πλατιά συνεργασία, ανάμεσα σε φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, με στόχο την ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. 

Με γνώμονα την αύξηση της προστιθέμενης αξίας για τα τοπικά προϊόντα, πήραμε την πρωτοβουλία και δημιουργήσαμε με επιτυχία ένα μηχανισμό ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων και σύνδεσης του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό και την εστίαση.

Η εξωστρέφεια των τοπικών παραγωγών αποτέλεσε, και συνεχίζει να αποτελεί, στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Από το 2016, υλοποιείται ένα συντονισμένο και στοχευόμενο πρόγραμμα συμμετοχής σε κλαδικές Εκθέσεις προϊόντων του εσωτερικού και του εξωτερικού, για την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή των προϊόντων και του συνόλου του παραγωγικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Είναι σημαντικός ο απολογισμός για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού την τριετία 2016-2018 συμμετείχε συνολικά σε 31 μεγάλες Εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από τις οποίες ωφελήθηκαν συνολικά 546 επιχειρήσεις.

Ενώ, ήδη στο πλάνο του 2019 περιλαμβάνονται 20 συμμετοχές σε Πανελλήνιες και Διεθνείς Εκθέσεις.

Σε ό, τι αφορά εμένα, προσωπικά, είμαι αγρότης, άνθρωπος του πρωτογενή τομέα, και εργάζομαι καθημερινά στη Φθιωτική γη, εκεί όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και ρίζωσα.

Τα τελευταία 5 χρόνια δουλεύω για τον τόπο μου, υποστηρίζω τα συμφέροντά του και προσφέρω σ’ αυτόν, μέσα από την τοπική Αυτοδιοίκηση. Από το 2014, που εκλέχθηκα και κατά την διάρκεια της θητείας μου, ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στην Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέχρι και αυτή τη στιγμή, αυτό ακριβώς συνεχίζω να κάνω.                                        

Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ότι την επομένη ημέρα των εκλογών, στηριζόμενοι σε όσα σημαντικά πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια, θα προχωρήσουμε στις πολιτικές που έχουμε σχεδιάσει.                          

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και με σοβαρότητα πάνω σε όσα έχουμε ήδη δρομολογήσει, για την υλοποίηση των μεγάλων Αρδευτικών Έργων, τη δημιουργία υποδομών για τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και εφαρμογών Ευφυούς Γεωργίας, με στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

Η Καινοτομία, το Περιβάλλον και ο Τουρισμός, θα είναι στις καθημερινές προτεραιότητες της ατζέντας μας.

Χωρίς βαρύγδουπες εκφράσεις, αυτοί είναι οι βασικοί άξονες που θα μας κάνουν πρωταγωνιστές στις εξελίξεις, οι οποίες τρέχουν όλο και με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Εκφράζω τη βεβαιότητά μου, πως ο επόμενος Περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα είναι ο Φανής Σπανός, άνθρωπος με όραμα και όρεξη, σοβαρότητα, ειλικρίνεια και συνέπεια.

Μαζί με το Φάνη Σπανό, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την επόμενη μέρα θα μπορεί να κάνει τα επόμενα βήματα, που θα την καταστήσουν αξιόλογο, ανταγωνιστικό προορισμό για τους ντόπιους, αλλά και για τους ξένους.

Με σταθερά βήματα, λοιπόν, με σοβαρότητα και στοχευόμενες πολιτικές, αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας και επιμένουμε μαζί με το Φάνη Σπανό, να κάνουμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Περιφέρεια-πρότυπο για το μέλλον των παιδιών μας.

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στις 27 Απριλίου το 1968 στις Κομποτάδες Φθιώτιδας, όπου και κατοικώ. Είμαι πατέρας ενός 16χρονου αγοριού. Αποφοίτησα από το Α΄ Γενικό Λύκειο Λαμίας και είμαι γεωργός.

Ιδρυτικό μέλος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου. Ο πρώτος Έλληνας ορειβάτης που κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ με την Εθνική Ομάδα Ορειβασίας, το 2004.
Βραβεύσεις από θεσμικούς φορείς (Πρόεδρο Δημοκρατίας, Βουλή των Ελλήνων, Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος Χριστόδουλο, Δήμο Αθηναίων, Ε.Ο.Ο.Α) και χρυσά μετάλλια των Δήμων Υπάτης και Λαμιέων.
Διοργανωτής αθλητικών αγώνων μαζικού αθλητισμού, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Κοιν. Σ. Επ. «Ερίβωλος Φθία».
Περιφερειακός Σύμβουλος από το 2014, με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.

Διετέλεσα:

Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου.
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Πρόεδρος του προγράμματος LEADER Φθιώτιδας & Ευρυτανίας και Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δρυμού Οίτης.

Είμαι υποψήφιος γιατί…

Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας, με εμπειρία και νέες ιδέες, με όραμα για το μέλλον!
Συνεχίζουμε με τον Φάνη Σπανό ό,τι ξεκινήσαμε, στο δρόμο που χαράξαμε μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη, πριν 5 χρόνια!
Ζητούμε να μας κρίνετε, πριν μας επιλέξετε!

Επικοινωνία:

Τηλ: 6936763626
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Kostas Apostolopoulos
 
Διαβάστε επίσης
 
«Η Γη είναι η δύναμή μου... Επάγγελμα αγρότης»

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ