«Η αυτοδιοίκηση πρέπει να ενώνει, όχι να καθοδηγείται από κόμματα....»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η αυτοδιοίκηση πρέπει να ενώνει, όχι να καθοδηγείται από κόμματα....»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 20:02
«Η αυτοδιοίκηση πρέπει να ενώνει, όχι να καθοδηγείται από κόμματα....»

Και τι δεν άκουσε όταν έγινε γνωστό ότι θα διεκδικήσει το Δήμο Στυλίδας. «Μέχρι και ότι είναι από το Παρίσι και όχι από τη Στυλίδα...και πολλά άλλα». Τώρα όλοι παραδέχονται ότι είναι το φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής για το Δήμο Στυλίδας.

Είναι γεγονός ότι η Βιργινία Στεργίου κατά την προεκλογική περίοδο, χωρίς να ρίξει το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου και να ασχοληθεί με μικροπρέπειες, κατάφερε να συγκροτήσει μια πολύ δυνατή ομάδα και ένα ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο νίκης, το οποίο διεκδικεί μια καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή.

Η επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα» έχει βάλει προσωπικό στοίχημα την επόμενη ημέρα των εκλογών να ενώσει πραγματικά όλους τους κατοίκους της Ανατολικής Φθιώτιδας και παραμερίζοντας τα ανούσια και τα μικρά να δουλέψουν όλοι μαζί για τα μεγάλα  και ουσιαστικά. «Η αυτοδιοίκηση πρέπει να ενώνει, όχι να καθοδηγείται από κόμματα....», τονίζει μεταξύ άλλων στο LamiaReport, αφού κανένας Τσίπρας δεν μπορεί να μας λύσει το πρόβλημα με την καθαριότητα, με τον φωτισμό ή με τα αδέσποτα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη:

LR: Κυρία Στεργίου, έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία. Ποια είναι το βασικό μήνυμα που θέλετε να απευθύνετε στους πολίτες της Ανατολικής Φθιώτιδας λίγο πριν τις κάλπες;


ΑΠ: Στις 26 Μαΐου κρίνεται το αύριο του τόπου μας και κρίνεται ποιοι άνθρωποι θα αναλάβουν τη μεγάλη ευθύνη να φέρουν μια πραγματική αλλαγή στον δήμο Στυλίδας.  Στην Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα έχουμε τη γνώση, τις ιδέες, αλλά, προπαντός, το σχέδιο και τη βούληση να προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεγάλες αλλαγές για την αναγέννηση της περιοχής μας. Σε ό,τι με αφορά, δεσμεύομαι σε όλους τους συντοπίτες μου, ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να γίνει ο δήμος Στυλίδας ένας δήμος-πρότυπο, ένας δήμος που θα μας αξίζει και για τον οποίο θα είμαστε περήφανοι. Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο, είμαι υποψήφια Δήμαρχος. Γιατί το καθήκον μας σε αυτόν τον υπέροχο τόπο είναι να τον αφήσουμε καλύτερο στα παιδιά μας.  

LR: Σε περίπτωση που εκλεγείτε ποιες θα ειναι οι βασικές προτεραιότητες με τις οποίες θα ξεκινήσετε από την πρώτη μέρα της δημαρχίας σας;

ΑΠ: Ξεκινάμε άμεσα και δίνουμε λύσεις σε θέματα που επείγουν όπως η καθαριότητα, ελλιπής φωτισμός, τα αδέσποτα, οι απουσία σοβαρών κοινωνικών δομών, οι λίγοι αθλητικοί χώροι, οι υποδομές στα σχολεία. Επιπλέον, τα θέματα ύδρευσης και άρδευσης, ειδικά για τους παραγωγούς καθώς και η απουσία βιολογικών καθαρισμών. Παράλληλα, ξεκινάμε τη διαμόρφωση, σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού πλάνου για τον τόπο μας. Να μετατρέψουμε τον διευρυμένο δήμο Στυλίδας, σ’ έναν δήμο – πρότυπο, με διοίκηση που θα έχει συγκεκριμένο σχέδιο για το τι κατεύθυνση θέλουμε να πάρει ο τόπος μας την επόμενη δεκαετία και κυρίως για το πως θα το πετύχουμε.



LR: Έχετε εστιάσει, όπως παρακολουθούμε, και στο θέμα της ανεργίας των νέων.

ΑΠ: Θέλουμε να κρατήσουμε τους νέους μας εδώ και να φέρουμε πίσω όσους έφυγαν για επαγγελματικούς λόγους. Αυτό είναι και ενα προσωπικό στοίχημα, αν θέλετε. Σε πρώτη φάση, προχωρούμε σε ένα πακέτο δράσεων που είναι και άμεσα υλοποιήσιμο.

Χαίρομαι που στο συνδυασμό μας υπάρχουν νέοι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους

Πρώτον, δημιουργούμε πρότυπο δημοτικό Γραφείο Διασύνδεσης που θα δικτυώνει τους νέους μας με τις μεγάλες εταιρείες της περιοχής. Δεύτερον, ξεκινάμε στενή συνεργασία μαζί με τις επιχειρήσεις αυτές ώστε να δημιουργήσουν προγράμματα πρακτικής άσκησης αποκλειστικά για τους νέους πτυχιούχους μας. Τρίτον, σχεδιάζουμε κίνητρα, όπως πχ έκπτωση στα δημοτικά τέλη, για τις τοπικές επιχειρήσεις του δήμου μας που προσλαμβάνουν νέους έως 30 ετών. Χαίρομαι που στο συνδυασμό μας υπάρχουν νέοι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που έχω τέτοιους συνεργάτες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

LR: Έγινε μεγάλη κουβέντα για τα κομματικά χρίσματα του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και μάλιστα στο επίκεντρο μπήκε και ο δήμος Στυλίδας. Εσείς πως το σχολιάζετε όλο αυτό;

ΑΠ: Δεν με αφορά. Όσους τους αφορά, ας τα λύσουν κατευθείαν με τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, απ' όπου και βγήκε η ανακοίνωση με τις στηρίξεις. Από κει και πέρα, είναι σαφές ότι κάνουν ζημιά στις τοπικές κοινωνίες αυτές οι ιστορίες με τα κομματικά χρίσματα. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να ενώνει, όχι να καθοδηγείται από κόμματα. Δεν θα μας λύσει κανένας Τσίπρας τα θέματα με την καθαριότητα, με τον φωτισμό ή με τα αδέσποτα. Δεν θα μας πει κανένας Τσίπρας πως θα αξιοποιήσουμε καλύτερα τα πλεονεκτήματα του δικού μας τόπου, πως θα φέρουμε ανάπτυξη στην περιοχή μας.

LR: Είστε έτοιμη για μετεκλογικές συνεργασίες;

ΑΠ: Το έχω ξαναπεί. Θα είμαι δήμαρχος όλων των συμπολιτών μου, όχι μόνο όσων με ψηφίσουν. Επομένως, θα είμαι ανοιχτή να συζητούμε συνεχώς με όποιον συμπολίτη μας επιθυμεί να συμβάλλει στην προσπάθεια αναγέννησης του τόπου μας. Από κει και πέρα πιστεύω ότι οι κάλπες της 26ης Μαΐου θα αναδείξουν άμεσα, από την πρώτη Κυριακή, μια ισχυρή πλειοψηφία ικανή να αντιμετωπίσει τα μεγάλα θέματα της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ