Για μια ΣΤΕΡΕΑ που μας κάνει ξανά περήφανους με… ΥΠΕΡΟΧΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για μια ΣΤΕΡΕΑ που μας κάνει ξανά περήφανους με… ΥΠΕΡΟΧΗ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 22:30
Για μια ΣΤΕΡΕΑ που μας κάνει ξανά περήφανους με… ΥΠΕΡΟΧΗ

Ελένη Λεκάκη - Υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος

«Στερεά… Υπεροχής!» - Δημήτρης Αναγνωστάκης

Το ιδεολογικό μου πλαίσιο διαπνέεται από τις αρχές της δημοκρατίας

Ακράδαντα και αμετακίνητα πιστεύω στην συνεργασία των πολιτών και στην εξυπηρέτηση των διευρυμένων αναγκών τους σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινότητα, με σύγχρονο σχεδιασμό, προγραμματισμό και αποτελεσματική εκτέλεση εκ μέρους των αιρετών αλλά και όλων εμπλεκομένων φορέων με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, την επαγγελματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Όχι όμως χωρίς προϋποθέσεις

Με αξιοκρατικά κριτήρια, με δίκαιες πολιτικές με προοδευτική κατεύθυνση, με περιβαλλοντική ευαισθησία, με φιλικές πολιτικές για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για όλους ανεξαιρέτως, με σεβασμό στην κοινωνία των πολλών.

Γιατί κατέρχομαι

«Τῆς ἀρετῆς, εἰ μέλεις πόλις εἶναι, οὐδένα δεῖ ἰδιωτεύειν»

(Πρωταγόρας)

Η πλέον θεμελιώδης αρχή σύμφωνα με τον Αριστοτέλη είναι εκείνη που ορίζει την ενεργό συμμετοχή στα κοινά όχι σαν δικαίωμα αλλά σαν υποχρέωση.

Βαθιά μου πεποίθηση είναι ότι για να φέρει κάποιος τον τίτλο του πολίτη και να λογίζεται οργανικό μέλος μιας κοινωνίας οφείλει παράλληλα με τους ατομικούς  του στόχους ,να φροντίζει και για το συλλογικό συμφέρον.

Όταν κάποτε ο βασιλιάς της Σπάρτης Δημάρατος ρωτήθηκε γιατί θεωρούν άτιμους τους ριψάσπιδες και όχι αυτούς που πετούν την περικεφαλαία ή το θώρακα απάντησε:

«Γιατί τις περικεφαλαίες και τους θώρακες του φορούν για δική τους προστασία, αντίθετα την ασπίδα την κρατούν για να υπερασπίσουν και το διπλανό συμπολεμιστή τους».

Το χωριό, η πόλη, η χώρα μας είναι ο τόπος όπου συνυπάρχουμε. Εκεί όπου με τη συμμετοχή και τις επιλογές μας δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση της κοινωνίας που θέλουμε, για να ζήσουμε αρμονικά, να δημιουργήσουμε, να παράξουμε πλούτο υλικό και πολιτιστικό, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, να καμαρώσουμε για τις όποιες κατακτήσεις και επιτυχίες μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Είναι το καράβι μέσα στο οποίο συμπλέουμε, όπου ο καθένας είναι πολύτιμος από όποια θέση και αν υπηρετεί, ώστε να προάγει την εύρυθμη λειτουργία του. Αν θεωρηθεί ότι δεν μας ενδιαφέρει η κατάστασή του και εκτιμάμε ότι η στάση και οι συμπεριφορά μας δεν το επηρεάζουν βλέποντας κοντόφθαλμα, τότε δεν έχουμε καλό λόγο να ολοφυρόμαστε όταν καταποντιστεί, και έχομε πρόσφατο απτό παράδειγμα.

Έχει αξία να συναισθάνεται κανείς το σημαντικό του ρόλο μέσα στον κοινωνικό ιστό. Να αναλαμβάνει ενεργή δράση και να συνδιαμορφώνει την κοινωνική του ζωή, το περιβάλλον μέσα στο οποίο αισθάνεται ασφάλεια, ότι μπορεί να δημιουργεί και να προγραμματίζει χωρίς τα προσκόμματα που το πελατειακό κράτος δημιουργεί για ευνόητους λόγους. Ότι ευημερεί ο ίδιος αλλά κληροδοτεί καλές πρακτικές όπου θα στηριχτούν οι επόμενες γενιές για να συνεχιστεί η πρόοδος, όχι προάγοντας τον ατομικισμό, αλλά συμμετέχοντας στην συλλογική προσπάθεια που έχει αποτελέσματα μακροπρόθεσμα μεν αλλά απτά για όλους.

Γιατί με τον Δημήτρη Αναγνωστάκη

Γιατί έχει το ταλέντο, το ήθος,  την εργατικότητα, και την αποδεδειγμένη ικανότητα με βάση την παρελθούσα εμπειρία  του στα κοινά, να δημιουργήσει την αυριανή σύγχρονη εικόνα της περιφέρειας Στερεάς. Επίσης ο έμπρακτος σεβασμός  για τους συνεργάτες, η συνεκτικότητά  του, η φυσική ευγένεια αλλά παράλληλα το όραμα, η τόλμη η προσήλωση στο στόχο αλλά και η αποτελεσματικότητά του, οι προοδευτικές αντιλήψεις του, αποτελούν πόλο έλξης για ικανούς συνεργάτες στοιχείο το οποίο διαφαίνεται και στο ψηφοδέλτιό του συνδυασμού  Στερεάς Υπεροχής, του οποίου και ηγείται.

Έχει επιλέξει  πρόσωπα που θέλουν να συμβάλλουν στην πρόοδο και την ανάπτυξη αυτού του ευλογημένου τόπου και τόσο παραμελημένου και απαξιωμένου ταυτόχρονα. Πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν όλο το δημοκρατικό φάσμα, τα οποία θέλουν και μπορούν  να συμβάλλουν με τη συμμετοχή και τις προτάσεις τους, ώστε να επιλυθούν ζητήματα τα οποία ταλανίζουν  την κοινωνία της Στερεάς επί χρόνια, και τα οποία μπορούν να εγγυηθούν την υλοποίηση των προτάσεών τους, παράγοντας θετικό αποτέλεσμα με κοινωνικό πρόσημο και οικολογικό στίγμα.

Στην πολιτική το κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι η εθελοντική προσπάθεια με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να στηρίξει κάποιος προσωπικότητες ή παρατάξεις που δεν εμπνέουν.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης μπορεί και εμπνέει  με την προσωπικότητα και την ακεραιότητά του.

Έχουμε πίστη, ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά για μια Στερεά Υπεροχής…

Τι θέλω να κάνω

Αγωνιώ, Αγωνίζομαι και Διεκδικώ την ψήφο των ενεργών συμπολιτών μου, που αποζητούν αποτελεσματική αλλαγή με όραμα, γνώση, εργατικότητα που δίνει καρπούς , συλλογικότητα, οικολογική συνέπεια και  κοινωνική ευθύνη.

Των συμπολιτών της συστηματικής συμμετοχής στο σήμερα και το αύριο της Στερεάς.  Για να εκπροσωπούνται ΜΟΝΟ τα συμφέροντα των πολιτών.

Επιδιώκω μαζί τους να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με την ευρύτερη ψυχολογική έννοια του όρου, με την ηττοπάθεια, την κατήφεια και την απαισιοδοξία.

Να ατενίσουμε το μέλλον απελευθερωμένοι  από  τους παραμορφωτικούς φακούς της δεκαετούς παρελθούσας κρίσης και χωρίς ανασφάλεια να ανοίξουμε φτερά για την πρόοδο, με προγραμματισμό, υπευθυνότητα, δημιουργική δουλειά, ώστε να φέρουμε πίσω τα παιδιά μας, που με αγωνίες σπουδάσαμε, τουλάχιστον εκείνα που θέλουν να επιστρέψουν, αλλά και να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που χαρακτηρίζουν τις προηγμένες κοινωνίες που τα φιλοξένησαν.

Να τους υποδεχτούμε με ανοιχτά μάτια και ορίζοντες και να εντάξουμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που παντρεύονται με την κουλτούρα μας , ώστε να πάμε τον τόπο και την κοινωνία μας ένα βήμα πιο πέρα.

 Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει άμεσα και αποτελεσματικά  να υλοποιήσουμε έργα που θα δημιουργήσουν ελκυστικό περιβάλλον αλλά και νέες θέσεις εργασίας υψηλής αξίας.

Ζητώ και στηρίζω την προτεραιότητα στην ανάπτυξη. Ανάπτυξη  που διαχέεται στο κοινωνικό σύνολο και έχει περιβαλλοντική ευαισθησία.

Ανάπτυξη που αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες και δημιουργεί αξιόλογες θέσεις εργασίας.

Ο τόπος μας δεν πάσχει από προτάσεις, πάσχει από γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίησή τους, για λόγους που είναι μάλλον κατανοητοί.

Ωστόσο το να αναδιοργανώσουμε τα λιμάνια και τις «μαρίνες» μας, αποτελεί σημείο αιχμής για την προσέλκυση αλλά και παραμονή τουριστών στην περιοχή μας.

Μιας «τυχερής» περιοχής που ενώ έχει να προσφέρει πολλά στον επισκέπτη, μιας και τα πολιτιστικά μνημεία που αποτελούν κοσμήματα της ιστορικής μας κληρονομιάς, από την αρχαιότητα μέχρι και τη σύγχρονη ιστορία,  σήμερα χάσκουν παραμελημένα.

Οι ιαματικές πηγές μας που μένουν απολύτως αναξιοποίητες, η προβολή του φυσικού μας πλούτου ορεινού και θαλάσσιου, καθώς και οι μοναδικές εκκλησίες και τα μοναστήρια μας.

Η αξιοποίησή και προβολή τους θα μας βάλει πάλι στο χάρτη. Στο κέντρο της Ελλάδας εκεί όπου ανήκουμε.

Μόνο έτσι θα σταματήσει η αιμορραγία της μετανάστευσης των παιδιών μας και των επιστημόνων μας που αποτελούν το καλύτερο κεφάλαιο που διαθέτει αυτός ο τόπος.

Η κοινωνία της Στερεάς μας παρακολουθεί και ελπίζει ότι θα το κατορθώσουμε.

Εμείς απαντάμε θετικά και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συστρατευθούν για μια Στερεά…Υπεροχής που θα μας κάνει ξανά περήφανους…

Πάμε μπροστά … Έλα μαζί μας

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ