Η Λαμία μπορεί... έχουμε γνώση, σχέδιο, πρόγραμμα και όρεξη για δουλειά!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Λαμία μπορεί... έχουμε γνώση, σχέδιο, πρόγραμμα και όρεξη για δουλειά!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 17:06
Η Λαμία μπορεί... έχουμε γνώση, σχέδιο, πρόγραμμα και όρεξη για δουλειά!

Τριάντα και πλέον χρόνια στο ελεύθερο επάγγελμα ως Αρχιτέκτων - Μηχανικός, επί πολλά έτη Αντιδήμαρχος επί τεχνικών θεμάτων, προσδιορίζουν μία επαγγελματική και αυτοδιοικητική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Ο λόγος για τον Κώστα Σταυρογιάννη, που συμμετέχει στο Συνδυασμό του Θύμιου Καραΐσκου «Λαμία Περήφανη Πόλη».

Ο ίδιος πάντως δε δέχεται ότι στο πρόσωπό του συναντάμε μόνο τη γνώση και την εμπειρία. Υπογραμμίζει την όρεξη που έχει για δουλειά,  στοιχείο που όπως μας λέει είναι εξίσου απαραίτητο για όποιον αποφασίσει να ασχοληθεί με τα κοινά.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και η κουβέντα μας για τη συνέντευξη που φιλοξενούμε στο LamiaReport.

Συνέντευξη:

LR: Κύριε Σταυρογιάννη για μία ακόμη φορά είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο της Λαμίας αυτή τη φορά στο πλευρό του Θύμιου Καραΐσκου που κατέρχεται για πρώτη φορά ως υποψήφιος Δήμαρχος και γενικότερα στον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης. Τι σας οδήγησε σ’ αυτή την επιλογή;

Η Λαμία μπορεί να αλλάξει εικόνα

ΑΠ: Είναι κοινή πεποίθηση όλων όσων ζούμε και εργαζόμαστε σ’ αυτή την πόλη ότι ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ο δήμος μας δεν έχει  κάνει βήματα ανάπτυξης και προόδου, αλλά βήματα οπισθοδρόμησης. Με την πρώτη επαφή και συζήτηση με τον Θύμιο Καραΐσκο διαπίστωσα ότι έχουμε κοινά στοιχεία σκέψης για την ανάταξη του δήμου μας καθιστώντας τον αναπτυξιακό πρότυπο, τουλάχιστον περιφερειακά.

LR: Όπλο σας η γνώση και η εμπειρία; Επαγγελματική και αυτοδιοικητική;

Καλά όλα αυτά που λέτε, αλλά μαζί με την γνώση και την εμπειρία πρέπει να υπάρχει και η όρεξη για δουλειά. Αυτά τα τρία στοιχεία είναι σημαντικά για να μπορείς να προσφέρεις στα κοινά και ουσιαστικά να κάνουμε ξανά, όπως είπαμε και με τον επικεφαλής του συνδυασμού, τη Λαμία "Περήφανη Πόλη". Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Έχουμε μείνει πολύ πίσω. Η Λαμία μπορεί να αλλάξει εικόνα, μπορεί να γίνει προορισμός, μπορεί να δώσει ανάσα στην αγορά της, μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινη. Εμείς έχουμε και την ομάδα και τη γνώση και πάνω απ΄όλα έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα.

LR: Ποια θεωρείτε ως κυριότερα προβλήματα στο δήμο μας και ιδιαιτέρως στην πόλη μας και πιστεύετε ότι χρειάζονται άμεση επίλυση;

ΑΠ: Τα κυριότερα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και τα έχουμε καταγράψει με το Θύμιο Καραΐσκο, αλλά πιστέψτε με έχουν καταγραφεί και από τους ίδιους τους πολίτες, τους οποίους θέλουμε να συμμετέχουν και στη λύση τους, είναι:

ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Η ανεξέλεγκτη στάση και στάθμευση (διπλοπαρκαρίσματα, διαβάσεις πεζών κλπ) υποβαθμίζουν την εικόνα της πόλης και χρειάζονται άμεση επίλυση με:

-Νέα μελέτη κυκλοφοριακού για όλη την πόλη.

-Δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, στάθμευσης αστικών και τουριστικών λεωφορείων.

-Διευκόλυνση κίνησης πεζών και ιδιαίτερη διευκόλυνση κίνησης ΑΜΕΑ.

-Συνεργασία με το αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ , ταξί και φορτοταξί και το κυριότερο για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

-Δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων, με οργανωμένες παιδικές χαρές και ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης μας, που σήμερα λείπουν παντελώς.

-Να γίνει επιτέλους μεταφορά του αμαξοστασίου του Δήμου μας στο κατασκευασμένο εδώ και μια πενταετία από την προηγούμενη δημοτική αρχή κτίριο, στην Αγιά Παρασκευή θέση ‘’Νταμάρια’’.

-Να προχωρήσουμε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για όλες τις πλατείες της πόλης μας αναδεικνύοντας σ’ αυτές τα χαρακτηριστικά της πόλης μας.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

-Επανασχεδιασμός αποκομιδής απορριμμάτων της πόλης μας, με νέο ωράριο χωρίς να δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα σε ώρες αιχμής.

-Ανακύκλωση απορριμμάτων.

-Συχνότερο πλύσιμο των  κάδων και των κοινοχρήστων χώρων και όχι μόνο σε συγκεκριμένους δρόμους αλλά σε ολόκληρο τον δήμο μας.

-Κατασκευή του νέου  ΧΥΤΑ. Η νυν δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει την τελευταία πενταετία σε καμία μελέτη ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα να χάσουμε αρκετές  χρηματοδοτήσεις. Για τον σκοπό αυτό ας εκμεταλλευτούμε τουλάχιστον τώρα τα 7.200.000 € χρήματα που έδωσε η περιφέρεια για το νέο κύτταρο κατασκευής ΧΥΤΑ. 

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

-Ποιοτική αναβάθμιση των γηπέδων άθλησης που θα αποδοθούν σε όλους τους πολίτες, εκεί που πραγματικά χρειάζονται. Αναφέρω για παράδειγμα τα Γαλανέικα που δεν έχουν ούτε ένα 5Χ5, ενώ και το μεγάλο γήπεδο της περιοχής, στο οποίο αγωνίζονται 5 ομάδες, είναι σε άθλια κατάσταση. Το ίδιο ισχύει σχεδόν σε όλες τις περιοχές του δήμου μας.

-Να ξεκινήσει επιτέλους η κατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου στο Χαλκιοπούλειο αφού έχουμε χρηματοδότηση από την περιφέρεια για τον σκοπό αυτό  ύψους 9.500.000 €, χρήματα που βρίσκονται στα ταμεία του Δήμου και δεν αξιοποιήθηκαν ακόμη.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ

- Πρέπει επιτέλους να αισθανθεί ο δημότης μας ασφάλεια. Με την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. να αντιμετωπισθεί η παραβατικότητα συγκεκριμένων ανθρώπων και να υπάρξει ισονομία για όλους μας ανεξαρτήτως καταγωγής ή χρώματος.

LR: Επειδή θεωρώ ότι με τα παραπάνω θίξαμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο πολίτης, θα σταθώ και θα κλείσω τη συζήτησή μας με το τελευταίο, αυτό της ασφάλειας. Θα σας ζητήσω λοιπόν τη γνώμη σας για το θέμα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ανθήλης, καθώς σας είδαμε μαζί τους. Τι πιστεύετε ότι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε ή τι θα κάνατε εσείς για την εύρεση λύσης σχετικά με τα προβλήματα  που δημιουργούνται με κάποιους Ρομά της περιοχής;

ΑΠ: Γνωρίζουμε όλοι, ότι υπάρχει αυξημένη παραβατικότητα, λόγω της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο από τους συγκεκριμένους ανθρώπους .

Σίγουρα υπάρχει ένα κομμάτι ανθρώπων, και όχι όλοι, που δημιουργούν πρόβλημα και για να λυθούν θα πρέπει να σκύψουμε πραγματικά σε αυτά και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, που ανέφερα πιο πάνω, να κάνουμε προσπάθεια να μειωθεί η παραβατικότητα ώστε να νοιώσουν ασφάλεια όλοι οι δημότες μας.

Πρέπει επιτέλους να αισθανθεί ο δημότης μας ασφάλεια

Σε ότι αφορά το πρόβλημα της περιοχής Ανθήλης, ως δημοτικός σύμβουλος εφόσον ο κόσμος με επιλέξει, αλλά και με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου των κατοίκων, θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων (κυρίως πολεοδομικών), της εκεί περιοχής.

Βεβαίως προσβλέποντας σε ένα καλύτερο αύριο, έχουμε ήδη ξεκινήσει σχεδιασμό και αναζήτηση κονδυλίων για να κατασκευάσουμε πρότυπο οικισμό για τους Ρομά, και να κάνουμε προσπάθεια ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία μας.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ