«Η Λαμία δεν έχει άλλες αντοχές....»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η Λαμία δεν έχει άλλες αντοχές....»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 15:25
«Η Λαμία δεν έχει άλλες αντοχές....»

«Να δημιουργήσουμε μια πόλη σύγχρονη, καθαρή, ασφαλή, λειτουργική, φιλική προς όλους που θα βελτιώνει την καθημερινότητα και θα συντελεί στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας...», είπε μεταξύ άλλων χθες ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Θωμάς Στάικος στην κεντρική του ομιλία στο ξενοδοχείο "Σαμαράς" στη Λαμία.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού  "Λαμία Νέα Προοπτική" άφησε αιχμές για την παρούσα Δημοτικη Αρχή λέγοντας χαρακτηριστικά «Εμείς μνημόσυνα σε ΤΕΙ και ΠΕΛ δεν κάναμε…».

Λίγες ώρες πριν οι δημότες προσέλθουν στις κάλπες ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Θωμάς Στάικος μιλά στο LamiaReport για το διακύβευμα αυτών των εκλογών και ποιοι είναι οι δικοί του στόχοι.

Συνέντευξη:

LR: Ποιος είναι ο  στόχος για τις εκλογές;

ΑΠ: Σε αυτές τις εκλογές ζητούμε από τους πολίτες με σεβασμό και σεμνότητα ψήφο εμπιστοσύνης για όσα σχεδιάζουμε για το μέλλον ώστε να δώσουμε επιτέλους μια "Νέα Προοπτική" στη Λαμία.

LR: Ποιο είναι το διακύβευμα  αυτών των δημοτικών εκλογών;

ΑΠ: Την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν εάν θέλουν μια δημοτική αρχή των πολιτών ή η μία δημοτική αρχή των δήθεν σωτήρων και των μηχανισμών. Εάν θέλουν μια δημοτική αρχή που να νοιάζεται για την πόλη και τους πολίτες της, περισσότερο από όσο νοιάζεται για τον εαυτό της και τα στελέχη της.

Καλούνται να αποφασίσουν αν θέλουν μια δημοτική αρχή που στύβει το μυαλό της για να μπορέσει να επιλύσει τα δύσκολα και σημαντικά προβλήματα αυτής της πόλης ειδικά σε περίοδο κρίσης ή αν θέλουν μια δημοτική αρχή που στα δύσκολα θα είναι απούσα. Η πραγματικότητα είναι πως η Λαμία δεν έχει άλλες αντοχές. Πολιτικές 20 χρόνων την κράτησαν στάσιμη. Όμως έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες της πόλης μας και πιστεύουμε βαθιά ότι την Κυριακή θα αποφασίσουν το σωστό.

LR: Πως εκτιμάτε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Λαμία;

ΑΠ: Όσοι αγαπάμε τη Λαμία  διαπιστώνουμε τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, την υποβάθμιση της αξίας της Λαμίας. Θλίβομαι πραγματικά όταν βλέπω τις ευκαιρίες για ανάπτυξη, για νέες θέσεις εργασίας, τις δυνατότητες για τη νέα γενιά να ζήσει και να δημιουργήσει στον τόπο της, απλές αλλαγές που εξοικονομούν χρόνο και χρήμα, να μας προσπερνούν και να χάνονται μπροστά στα μάτια μας. Δυστυχώς πράγματα που η τοπική αυτοδιοίκηση έχει λύσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όπως η καθαριότητα, οι υποδομές και η ουσιαστική κοινωνική πολιτική, για εμάς τους πολίτες της Λαμίας παραμένουν ζητούμενα.

Η  σημερινή  διοίκησης της πόλης υπηρετεί την αντίληψη που θέλει το Δήμαρχο απλό διαχειριστή εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων χωρίς σχέδιο και όραμα

Η  σημερινή  διοίκησης της πόλης υπηρετεί την αντίληψη που θέλει το Δήμαρχο απλό διαχειριστή εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων χωρίς σχέδιο και όραμα. Η δίκη μου αντίληψη, η αντίληψη που διαχρονικά υπηρετώ,  είναι  αυτή που πιστεύει πως η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει με διορατικότητα να υλοποιεί σύγχρονες πολιτικές που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις ζωές των πολιτών . Που θα συγκρούεται με τις παθογένειες, θα εκσυγχρονίζει τις δομές της και θα απαντά στις προκλήσεις του μέλλοντος. Αυτό για έμενα  είναι το πραγματικά νέο, το σύγχρονο και το καινοτόμο.

LR: Ποιες είναι οι δικές σας δεσμεύσεις απέναντι στους κατοίκους της Λαμίας;

ΑΠ: Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής. Δεν συζητώ για την επίλυση  των καθημερινών προβλημάτων όπως καθαριότητα, ασφάλεια , αξιοποίηση ελεύθερων χώρων , σχολεία και άλλα γιατί αυτό είναι αυτονόητο. Είναι η βασική υποχρέωση ενός δημάρχου, συνεπώς θα ήταν κωμικό οι δεσμεύσεις μου να σταματούν εκεί. Επιδίωξη μου όμως είναι να καταστεί ο Δήμος η κινητήριος δύναμη που θα δώσει μια άλλη προοπτική στη πόλη, θα την αναδείξει και θα εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα της ώστε να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για όλους.

LR: Και με ποιον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί αυτό;

ΑΠ: Το πρόγραμμα μας είναι ένα ολοκληρωμένο και πολύπλευρο εφικτό σχέδιο που συνδυάζει όλο το εύρος των πολιτικών που μπορεί να ασκήσει η τοπική αυτοδιοίκηση και που στη τελική του διαμόρφωση  έχουν συμβάλει και οι φορείς της πόλης . Επιτρέψτε μου  να σας θυμίσω πως την περίοδο που ήμουν αντιπεριφερειάρχης δώσαμε πολύ μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της Λαμίας εντάσσοντας στο ΠΕΠ της Περιφέρειας συμβάλλοντας στην υλοποίηση πάρα πολύ σημαντικών έργων  υποδομών αλλά και κοινωνικών ,πολιτιστικών δράσεων . Το έργο αυτής της περιόδου είναι  η παρακαταθήκη μας και το διαβατήριο μας  για το μέλλον αν οι πολίτες επιλέξουν την αυτοδιοικητική μας πρόταση. Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία μα πάνω από όλα έχουμε την όρεξη να εργαστούμε σκληρά για να  κάνουμε το τόπο μας καλύτερο.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ